Craig Shira återvänder till Rögle.

Craig Shira återvänder till Rögle. Genrebild: Martin Wingren

Craig Shira återvänder till Rögle

ÄNGELHOLM. Craig Shira har skrivit ett nytt tvåårs-kontrakt med Rögle BK.

Av
Martin Wingren

– Vi är väldigt glada och stolta att kunna berätta att Craig Schira har skrivit på kontrakt för de två kommande säsongerna. Craig är en nyckelspelare för oss på den resa vi gör för att bli ett topplag i SHL, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

Den tidigare lagkaptenen åkte hem till kanada med sin familj, efter förlusten i åttondelsfinalen mot HV71 i mars, för att fundera över framtiden.

– Det var ett stort beslut som skulle fattas, vi väntar vårt tredje barn senare i sommar. Vi kände att vi behövde åka hem och landa och i familjen diskutera vår framtid. Vi har stortrivts i Ängelholm och Rögle och när intresset var ömsesidigt så var det inget svårt beslut att fatta. Det finns en grym potential i föreningen och laget. Jag är gärna med på den kommande resan, det ser riktigt spännande ut, säger Craig Schira.

Förra säsongen var Craig lagkapten.

– I Craig vet vi exakt vad vi får vilket är en stor uppsida. Han är oerhört professionell och kommer alltid till rinken redo att göra sitt bästa för laget. Han är en allsidig försvarare som är stark defensiv, fysisk spelartyp och som även bidrar i offensiven och är en ledare, på och utanför isen, säger Chris Abbott.

Publicerad 14 May 2019 10:16