Magnus Carlén satsar vidare på cykeluthyrning.

Magnus Carlén satsar vidare på cykeluthyrning. Arkivfoto: Martin Wingren

Satsning på hyrcyklar utökas

Sprids till Båstad och Laholm

ÄNGELHOLM.

Förra årets satsning på hyrcyklar, som då utgick från Destination Råbocka, har blivit lyckad och nu blir det fler cyklar som man kan hyra på ett ställe och lämna på ett annat.

Av
Martin Wingren

Magnus Carlén har startat företaget Kattegatts cykeluthyrning och utökar nu antalet cyklar från dagens 60 i Ängelholm till totalt 160 i de tre orterna Ängelholm, Båstad och Laholm. När det är utbyggt kommer det finnas runt 40 stationer att hyra och lämna cyklar vid. Med appen Donkey Republic går det att hitta cyklar.

– Det har varit en väldigt lyckad satsning, över förväntan. Syftet med expansionen är att göra det mer tillgängligt att hyra cyklar längs med Kattegattsleden och att man ska kunna ta sig enkelt mellan kommuner och även mellan stad och landsbygd. Jag har lagt mycket vikt vid att det ska finnas flera cyklar ute på mindre orter också, säger Magnus Carlén.

Från början var det främst turister som var målgruppen men Magnus Carlén ser även att andra grupper kan ha nytta av hyrcyklar.

– Det finns så klart ett stort användningsområde även för lokalinvånare. Nu finns det även ett medlemskap, prenumeration, som gör att det kan vara intressant även för pendlare. Man kan hyra en cykel antingen en timme om dagen i 30 dagar eller tolv timmar per dag, säger han och fortsätter:

– I hela Europa är 16 000 cyklar anslutna och man kan använda sitt abonnemang även när man till exempel är i Köpenhamn, Barcelona eller Amsterdam.

Alla hyrcyklar ska vara utplacerade innan slutet av maj.

Publicerad 13 May 2019 09:42