Marcus Thuresson lämnar som Rögles vd.

Marcus Thuresson lämnar som Rögles vd. Foto: Therese Suokas

Rögles vd lämnar jobbet

ÄNGELHOLM.

Marcus Thuresson slutar som vd i Rögle BK, efter fyra år.

Av
Martin Wingren

– Jag har haft fyra fantastiska år i Rögle som VD. Ibland känner man att det är dags att göra något nytt och dit har jag kommit. Tanken när jag började var tre till fem år vilket är för mig en lagom tid att få göra de förändringar som styrelse och jag beslutat om och nu är jag inne på mitt femte år, säger Marcus Thuresson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jobbet är otroligt kul och inspirerande men det har också varit en tuff resa i vissa perioder. Vd-jobbet innebär 24/7 i stort sett hela året och jag har även under denna period pendlat mellan Skanör och Ängelholm.

Han kommer dock vara kvar operativt som vd i Rögle så länge som det behövs under tiden en ny vd rekryteras. Thuresson anställdes inför säsongen 2015/16 med en tydlig arbetsbeskrivning som handlade om att Rögle BK som förening skulle bli en stabil SHL-klubb på alla plan. Uppdraget uppskattades ta 3-5 år att genomföra, enligt klubben.

– Marcus Thuresson har genom sitt starka engagemang, sitt ledarskap och inte minst goda kunskaper om både elitidrott och affärsvärlden fört Rögle vidare i planen på att etablera klubben på kartan som en stabil och välmående SHL-klubb. Under hans ledning har en stark och mycket kompetent organisation på alla plan byggts upp som gör att vi ser på framtiden med tillförsikt”, säger Rögles styrelseordförande Håkan Eriksson.

Styrelsen har påbörjat rekryteringsprocessen för att hitta en ny VD i Rögle BK.

Publicerad 12 May 2019 00:00