Andreas Skogar är sångare och gitarrist i Lillebror.

Andreas Skogar är sångare och gitarrist i Lillebror. Foto: Martin Wingren

Lillebror släpper nytt album

Samarbetar med Skånska Mord

ÄNGELHOLM.

Det har blivit dags för rockgruppen Lillebror att släppa sitt tredje fullängds-album. Nu hoppas de blåsa nytt liv i rock-scenen.

Av
Martin Wingren

Lillebror och rockgruppen Skånska Mord träffades när de spelade i Rock i Dalen i Örkelljunga häromåret. Nu när båda banden släpper varsitt album har de gemensam releasefest på Hus 57.

– Förhoppningen är att skapa en scen för rockmusik och att få rock-scenen att röra på sig, säger Andreas Skogar, gitarrist och sångare i bandet, och fortsätter:

– Rock-scenen är inte så stor som på 90-talet och folk är mer benägna att följa Melodifestivalen eller Idol från soffan än att se band som de inte känner till sedan innan.

Men Lillebror har under åren byggt upp en fan-skara och Andreas Skogar menar att det finns möjligheter. Att Rock it-festivalen exempelvis arrangeras i Ängelholm ser han som en ljusglimt.

– Det finns en publik som törstar efter genuin egen levande musik och inte bara covers, jag hoppas att folk letar sig till festivalen, säger Andreas Skogar.

Han och bandkollegan Janne Kristiansson kände varandra sedan tidigare och på den vägen var det, när Lillebror drog igång år 2007.

– Vi har känt varandra sedan högstadiet och spelat ihop, vi har nästan utvecklat en musikalisk telepatisk förmåga. Det blir ju så att vi i bandet växer ihop på något sätt, säger Andreas Skogar.

Materialet till det nu aktuella albumet, med titeln ”…Stjärnorna föll”, spelades in i Malmö för två år sedan och har sedan dess fått gro.

– Det har varit en lång natts färd mot dag. Det är en milstolpe att kunna hålla en fysisk skiva i handen, säger sångaren.

Lillebror håller sig någonstans mellan genrerna ”Postrock” och atmosfärisk rock, berättar Andreas Skogar.

– Jag gillar blues och root-musik. Vi har inte velat begränsa oss till en särskild genre, säger han.

Att det kan bli mer samarbete med Skånska Mord utesluter sångaren inte.

– Vi kompletterar varandra bra som band, säger Andreas Skogar.

Releasefest

Den 18 maj på Hus57, med

Lillebror och Skånska Mord

Publicerad 11 May 2019 07:00