Kommunpolis Fredrik Henriksson och lokalpolisområdeschef Karim Ottosson.

Kommunpolis Fredrik Henriksson och lokalpolisområdeschef Karim Ottosson. Foto: Martin Wingren

Polisen och kommunen ska ge nya löften till Ängelholmsborna

ÄNGELHOLM.

Polisen och kommunen gör gemensam sak och ska ta fram nya medborgarlöften till Ängelholms invånare. Bland annat handlar det om ökad synlighet.

Av
Martin Wingren

Polisen och kommunen samverkar sedan flera år och inför att polisen ska ge nya medborgarlöften har kommunen och polisen gemensamt kommit fram till vilka 3 områden man ska fokusera på.

– Det är tre delar i löftet: synlighet, fler synliga poliser , trafikfrågor som fortkörning och brott mot äldre, till exempel där personer utger sig för att vara från kommunen för att komma in hos äldre, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nu efter att polisen och kommunen kommit fram till en gemensam målbild, ska polisen ta fram löften.

– Men den stora vinsten är också processen med framtagandet av löftena, inte bara själva löftena, säger kommunpolis Fredrik Henriksson.

Företrädare från polisen, Fredrik Henriksson och Karim Ottosson, hade möte med Liss Böcker (C), kommunstyrelsens förste vice ordförande, Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande, kommunens säkerhetschef Jan Klauser och oppositionsrådet Lars Nyander (S).

Företrädare från polisen, Fredrik Henriksson och Karim Ottosson, hade möte med Liss Böcker (C), kommunstyrelsens förste vice ordförande, Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande, kommunens säkerhetschef Jan Klauser och oppositionsrådet Lars Nyander (S). Foto: Martin Wingren

Det är kommunens, polisens och även medborgarnas syn trygghet/otrygghet som kommer att väga in.

– Vi kommer att vara på Företagardagarna i ishallen (10-11 maj, red anm) och vill veta vad invånarna tycker så att vi inte bygger detta på bara vår bild, säget kommunpolisen.

Medborgarlöftena kommer att vara klara i maj

– Det ska vara löften vi kan leva upp till, det ska inte bara vara ett fint dokument, säger Karim Ottosson som är lokalpolisområdeschef.

Generellt sett är det tryggt i Ängelholm och risken för att bli utsatt för brott är liten, menar kommunpolisen. Dock är oron för att bli utsatt större.

– Den som löper störst risk att bli utsatt för brott, även om det är en liten risk, är en ung man som är väldigt berusad. Men de som oroar sig är kvinnor eller äldre personer, säger Fredrik Henriksson.

Publicerad 17 April 2019 07:00