Nelly Turesson gör en 12 veckor lång praktik på Hus 57 i Ängelholm.

Nelly Turesson gör en 12 veckor lång praktik på Hus 57 i Ängelholm. Foto: Martin Wingren

Nelly tog SM-guld i hotell

ÄNGELHOLM.

För Nelly Turesson blev det guld tillsammans med en klasskompis i kategorin hotell när Gymnasie-SM avgjordes.

Av
Martin Wingren

Just nu gör Nelly Turesson, från Ängelholm, sin 12 veckor långa praktik på hus Hus 57. Ett hotell där hon trivs bra.

– Det är kul för att det är nyöppnat och ett hotell där det händer mycket. Det har även blivit en samlingsplats för Ängelholmsborna, säger Nelly Turesson som går tredje året på hotell och turism-programmet på Drottning Blankas gymnasieskola i Helsingborg.

På hotellet är hon en av de första som gästerna möter, då hon gör sin praktik i receptionen. Ett jobb som är omväxlande, menar Nelly Turesson. Dessutom har hon fått sommarjobb på hotellet.

– Ingen dag är den andra lik. Det första intrycket är viktigt och det är viktigt att man är trevlig och visar att man ser gästen, göra de nöjda och glada, säger hon.

Gymnasie-SM avgjordes i Grythyttan och tävlingen pågår under två dagar, med teori och workshops första dagen och praktiska prov andra dagen. Tillsammans med skolkamraten Lucy Fryer blev det alltså SM-guld i kategorin hotell.

– Det känns jättebra att vi vann. Skolan har vunnit flera gånger tidigare också. Det är sju moment i tävlingen, bland annat ett teoretisk prov men även rollspel där man ska bemöta olika gäster och så ska man visa att man kan bädda en säng, säger Nelly Turesson som förutom äran bland annat även vann en hotellövernattning och möjligheten att gå med en hotelldirektör under en dag, vilket hon ser som en möjlighet att få kontakter i branschen.

Efter praktiken på Ängelholmshotellet så är det inte lång tid kvar till studenten, därefter blir det sommarjobb på hotellet. När det gäller framtiden har Nelly Turesson planer på att vidareutbilda sig.

– Jag har fastnat för sommelieryrket och skulle vilja jobba som det, gärna på en hotellrestaurang, säger hon.

Gymnasie-SM arrangeras av branschorganisationen Visita och hålls varje år för gymnasister i årskurs 3 på Hotell och turism, samt restaurang och livsmedelsprogrammen. I år hölls finaltävlingen för 25:e året den 22-23 mars i Grythyttan.

SM-guld i hotell blev det för Nelly Turesson.

SM-guld i hotell blev det för Nelly Turesson. Foto: Martin Wingren

Publicerad 31 March 2019 01:00