Disa Teselius, Patricia La och Emma Karadzic har kommit på en tandkrämsvev, för att lättare få ut det sista ur tandkrämstuben.

Disa Teselius, Patricia La och Emma Karadzic har kommit på en tandkrämsvev, för att lättare få ut det sista ur tandkrämstuben. Foto: Martin Wingren

Unga uppfinnare visade sina innovationer

ÄNGELHOLM.

Allt från tandkrämsvev till paraplyrock visades på den årliga Innovismässan i Kungsgårdshallen, där grundskoleelever visar sina nytänkande uppfinningar.

Av
Martin Wingren

Elever från Kungsgårdsskolan, Villanskolan och Magnarps skola intog Kungsgårdshallen med sina uppfinningar och visade upp dem för allmänheten.

– Det handlar om hur man ska tänka som en uppfinnare, hela processen med komma på en uppfinning och skriva en säljande text, säger Elsa Andersson som är tekniklärare på Kungsgårdsskolan.

Några av de unga uppfinnarna hade klurat ut något som kan komma till användning i vardagen – en tandkrämsvev.

– Med den är det lättare att få ut det sista ur tandkrämstuben. Då sparar man även pengar, säger Disa Teselius som konstruerat veven ihop med Patricia La och Emma Karadzic.

– Man kan även ha den till kaviartuben, tillägger de.

Theo Nilsson, Nicole Larsson och Agnes Kant har klurat på trådlös laddning för datorer.

Theo Nilsson, Nicole Larsson och Agnes Kant har klurat på trådlös laddning för datorer. Foto: Martin Wingren

Ett komplement till paraplyet, en vattentät paraplyrock. Det har Theo Hedin, Rebecca Kreuger och Amanda Overklee klurat ut.

Ett komplement till paraplyet, en vattentät paraplyrock. Det har Theo Hedin, Rebecca Kreuger och Amanda Overklee klurat ut. Foto: Martin Wingren

Naomi Nilsson, Samuel Bergcrantz, Karl Bernro och Alma Valtonen har jobbat med en manick som ska lysa grönt, gult eller rött utifrån matvaror och deras hållbarhet.

Naomi Nilsson, Samuel Bergcrantz, Karl Bernro och Alma Valtonen har jobbat med en manick som ska lysa grönt, gult eller rött utifrån matvaror och deras hållbarhet. Foto: Martin Wingren

Publicerad 08 February 2019 11:56