Hannah Sjöholm är Årets tandsköterska.

Hannah Sjöholm är Årets tandsköterska. Foto: Martin Wingren

Hon blev årets tandsköterska

ÄNGELHOLM.

Årets tandsköterska är utsedd. Det blev Hannah Sjöholm, bosatt i Ängelholm och anställd på en klinik i Klippan.

Av
Martin Wingren

Hon tog emot tandsköterskornas utmärkelse vid den stora yrkesgalan i Stockholm. Hannah Sjöholm arbetar på privatkliniken Klippan dental.

– Det känns fantastiskt, jag var förvånad. Jag visste att jag hade fått nomineringar men vill inte ta något för givet, säger Hannah Sjöholm och fortsätter:

–Det känns som ett kvitto för mödan man lägger ned.

"Det känns som ett kvitto för mödan man lägger ned."

Hannah Sjöholm är specialiserad på oral protetik, kronor, broar, proteser eller implantat som ersätter förlorade tänder. För två år sedan skrev hon en egen bok i ämnet, Protetik, riktad till tandsköterskor.

– Jag drivs av utveckling, dels för kliniken och dels för patienten. Att finna nya vägar i olika moment i behandlingen. Det saknades studiematerial när jag läste till tandsköterska och jag har alltid varit kreativ så det slog mig att jag kunde utveckla det själv, säger hon.

År 2011 började hon inom tandvården som elev och 2014 blev hon klar med sin utbildning till tandsköterska i Helsingborg.

– Det tog mig fyra år att komma in, det är ett stort söktryck till utbildningen. Vi står inför ett stort generationsskifte i branschen, säger Hannah Sjöholm.

Juryns motivering till Årets Tandsköterska 2019 lyder så här: ”Hon för tandvård framåt genom att dela med sig av sin kunskap och modigt ta kliv in i framtiden som kan bana väg för alla oss tandsköterskor. Ung i branschen och redan författare till boken Protetik som nu används på tandsköterskeutbildningarna. Hon har även arbetat fram en omfattande kursdag som följer boken. Av en tandsköterska, för tandsköterskor är värdefull kunskap. Hannah är en stark person som sprider både värme och glädje kring sig, en person vi behöver med oss in i framtiden.”

Bakom Årets Tandsköterska står Svenska Tandsköterskeförbundet och ApoEx. I år delades titeln ut för sjunde gången.

Hannah Sjöholm har utsetts till Årets tandsköterska.

Hannah Sjöholm har utsetts till Årets tandsköterska. Foto: Martin Wingren

Publicerad 01 February 2019 10:11