Calle och Sven Gudmundsson håller i trådarna i Ängelholms hembygdsförening. Hasse Andersson är ett av dragplåstren i sommar.

Calle och Sven Gudmundsson håller i trådarna i Ängelholms hembygdsförening. Hasse Andersson är ett av dragplåstren i sommar. Foto: Martin Wingren/Ida Asplund Ådahl

Allsång med Hasse i hembygdsparken i sommar

ÄNGELHOLM.

Hasse Andersson blir det stora dragplåstret i hembygdsparken i sommar. Däremot ser det inte ut att bli något lustspel i parken det här året.

Av
Martin Wingren

Årets program för hembygdsparken börjar ta form. Och det stora namnet är Hasse Andersson, som kommer att hålla i allsångsvecka med start den 25 juni.

– Föreställningen kommer att heta "Skuld och gröna skogar". Det kommer att bli jättebra, det blir nog fullsatt hela veckan, säger Sven Gudmundsson som arbetar med evenemangskalendern för Ängelholms hembygdspark.

Hasse Andersson kommer att ha med sig Kvinnaböske band, Monica Forsberg och revyprofilen Peter Flack.

Förra året invigdes taket över scenen i hembygdsparken. Något som blivit ett lyft.

– Nu för att vi fått tak så vågar sig fler artister söker sig hit, säger Sven Gudmundsson.

Under året blir det som vanligt även flera mindre arrangemang. Som Valborgsfirande den 30 april, Kalvinknatet 4 maj, medlemsdag den 5 maj, mat- och hantverksmässa den 3 augusti och Trädgårdsmässan den 1 september. Familjen Vrambjer håller i allsång på söndagar i juli. Något traditionsenligt lustspel ser det dock inte ut att bli i parken i år, enligt Sven Gudmundsson.

– Peter Lindholm som håller i det kommer nog bara att arrangera barnteater i år, 7 juli till 18 augusti, säger han.

Publicerad 10 January 2019 15:38