Malin Brustad och Dan Jönsson ska flytta till Ängelholm och Ärrarps ängar.

Malin Brustad och Dan Jönsson ska flytta till Ängelholm och Ärrarps ängar. Foto: Martin Wingren

Lägenheter lyftes på plats

Nya bostadsområdet på Ärrarps ängar håller på att ta form

ÄNGELHOLM. Det nya bostadsområdet på Ärrarps ängar håller på att växa fram. Nya lägenheter i Bo klok-husen lyfts på plats och områdets första blivande invånare var på plats.

Av
Martin Wingren

Bo klok-bostäderna byggs i fyra etapper och den första etappen lyfts på plats i dagarna. Totalt blir det 27 lägenheter med inflytt i juni, från ettor till fyror. Det blir konceptets första bostäder i Ängelholm.

– Intresset har varit väldigt stort. Det är kul att kunna utveckla ett nytt område, som ligger nära Luntertun som är ett lugnt område och även nära Skälderviken. Det är ett område som känns attraktivt för Ängelholmsborna, säger Sebastian Maman som är kundansvarig säljare på Bo klok.

Några av de som ska flytta in är Dan Jönsson och Malin Brustad. De passade på att vara på plats när husblocken kom på plats och stod och spanade på var deras trerumslägenhet på tredje våningen kommer att placeras.

– Jag har bott i Norge och vill flytta tillbaka till Ängelholm, säger Dan Jönsson och fortsätter:

– Det här är en helt ny stadsdel som växer fram. Det ser jättefint ut, det är kul att Ängelholm expanderar utanför kärnan.

Bland de blivande lägenhetsinnehavarna syns en mix av människor.

Intresset för Bo klok-lägenheterna är stort, enligt kundansvarige säljaren Sebastian Maman.

Intresset för Bo klok-lägenheterna är stort, enligt kundansvarige säljaren Sebastian Maman. Foto: Martin Wingren

– Det är alla från de som köper sitt första boende till de som sålt sin villa och väljer att flytta hit, säger Sebastian Maman.

I första etappen, Bostadsrättsföreningen Fyren, är allt utom två treor utsålt. Försäljningen av etapp två, Bojen, kom igång nyligen.

– Vi sålde 19 av 30 lägenheter på första försäljningsdagen. Till dem är det inflytt i augusti nästa år. I de två andra etapperna kommer det att bli 48 stycken rad- och kedjehus, säger Sebastian Maman.

Utöver Bo klok-husen planerar Skanska att bygga 70 villor och kedjehus med äganderätt. Ett vård- och omsorgsboende byggs också på området åt Attendo. Peab planerar för ett kvarter med 48 nya bostäder fördelat i sex stycken huskroppar som är två våningar höga.

Publicerad 10 November 2018 08:00