60 hyrcyklar ska få både turister och Ängelholmsbor att trampa runt mer i kommunen. Magnus Carlén på Destination Råbocka som står för satsningen.

60 hyrcyklar ska få både turister och Ängelholmsbor att trampa runt mer i kommunen. Magnus Carlén på Destination Råbocka som står för satsningen. Foto: Martin Wingren

Hyrcyklar ska få fler att upptäcka Ängelholm

ÄNGELHOLM.

Cyklar som man hyr på ett ställe och kan lämna tillbaka på 16 olika platser runt om i kommunen. Det är en ny satsning för att få fler att upptäcka Ängelholm från cykelsadeln.

Av
Martin Wingren

Det är Destination Råbocka som har införskattat 60 hyrcyklar som kommer att gå att hyra och lämna på 16 olika stationer runt om i kommunen.

– Vi täcker in hela kommunen, från Vejbystrand ner till Coop på Östra vägen. Vi har även en cykel flygplatsen för de som vill kunna ta sig dit med cykel. Det är ett sätt att göra Ängelholm med omnejd mer tillgängligt, säger Magnus Carlén på Destination Råbocka som ser att både turister och invånare i Ängelholm kommer att nyttja tjänsten.

– Det går att hyra cyklar året runt, dygnet runt, fortsätter han.

Cyklarna går att hyra i allt från en halvtimme upp till två veckor och det sköts via appen Donkey republic. För att låsa och låsa upp cykeln räcker det med bluetooth.

– Runt om i Europa har de 2 000 cyklar och det finns i Köpenhamn och Barcelona till exempel, säger Magnus Carlén.

På Råbocka har det funnits cykeluthyrning sedan tidigare och efterfrågan på en utökad tjänst har funnits.

– Som enda aktör på Bjärehalvön såg vi att det var värt att satsa på, säger han.

Cykelutyrning kan även gynna Ängelholms turismliv, menar Lisbeth Holmåker som är besöksnäringsansvarig på Ängelholms kommun.

– Cykelturismen ser vi ökar. Det är ett bra komplement med cyklar, vi har saknat uthyrning i Ängelholm. Vi hade ett annat samarbete på gång men det är klart vi vill gynna en lokal entreprenör, säger hon.

Publicerad 23 May 2018 16:53