Oliwer Svensson och Sara Hägertorp besökte jobbmässan.

Oliwer Svensson och Sara Hägertorp besökte jobbmässan. Foto: Martin Wingren

Första jobbmässan lockade storpublik

ÄNGELHOLM. Den första jobbmässan lockade en stor mängd besökare till stadsbiblioteket. Med köer som sträckte sig en bra bit ut på Stortorget.

Av
Martin Wingren

Mässan blev minst sagt lyckad, menar Louise Modig på Näringsliv Ängelholm.

– Över all förväntan. Eftersom det är första gången så visste vi ju inte hur det skulle bli. Det är ett jättebra tillfälle att träffa arbetsgivare, få ett handslag med någon på plats, säger Louise Modig.

Företagen på plats kunde erbjuda runt 300-tjänster och några av de som var på plats för att se vilka jobbmöjligheter som finns är Oliwer Svensson och Sara Hägertorp.

– Det är bra att det finns en mässa så man får veta vilka jobb som finns. Vi söker jobb, inget speciellt utan vi får se vad som finns.

Marit Jensen och Louise Modig, som arbetar i projektgruppen för jobbmässan, tycker att det gick över förväntan.

Marit Jensen och Louise Modig, som arbetar i projektgruppen för jobbmässan, tycker att det gick över förväntan. Foto: Martin Wingren

På plats fanns ett 40-tal företagare, inom flera olika branscher. Däribland Börjessons bil.

– Vi har inga specifika tjänster just nu men vi är med här för att synas. Det finns ett stort behov av fordonstekniker och plåtslagare, säger Peter Gudmundsson som representerade företaget och fortsätter.

– Här är många besökare, det visar att behovet av en jobbmässa är stort. Jag hoppas att det blir en fortsättning.

Ett företag som också söker mekaniker är Lyft & Byggmaskiner.

– Det är kul att se att det är så många besökare. Det har varit många hos oss som visat intresse, vi söker mekaniker, tornkransförare och elektriker, säger Helena Larsson.

Peter Gudmundsson från Börjessons bil var på plats på jobbmässan.

Peter Gudmundsson från Börjessons bil var på plats på jobbmässan. Foto: Martin Wingren

Helena Larsson, från Lyft & Byggmaskiner, var på plats för att försöka rekrytera mekaniker, elektriker och tornkransförare.

Helena Larsson, från Lyft & Byggmaskiner, var på plats för att försöka rekrytera mekaniker, elektriker och tornkransförare. Martin Wingren

Elle Olsson från Ängelholms kommun var på plats för att försöka rekrytera livräddare på stränderna. 12-15 sådana behövs

Elle Olsson från Ängelholms kommun var på plats för att försöka rekrytera livräddare på stränderna. 12-15 sådana behövs Foto: Martin Wingren

Publicerad 02 March 2018 14:38