Fredrik Larson (till höger) spelar med brodern Limme Johnsson. ?Foto: Martin Wingren

Fredrik Larson (till höger) spelar med brodern Limme Johnsson. ?Foto: Martin Wingren

Släpper hyllningsskiva till Ängelholm

ÄNGELHOLM. ?Låtarna låg oanvända i 16 år. Men så  i samband med att Ängelholm firade 500-årsjubileum tänkte Ängelholmsartisten Fredrik Larson att han skulle göra något med låtarna och spela in en skiva.
?Albumet ”1979” är en hyllning till barndomen, bortgångna mamman och uppväxtorten Havsbaden. Och Ängelholm i stort berättar Fredrik Larson som spelat in plattan tillsammans med sin bror Limme Johnsson, som driver inspelningsstudio i Helsingborg.
– Det är en somrig och positiv skiva om en idyll där du ser landskapet framför dig, säger de båda.
Fredrik Larson? började skriva musik när han var 30, efter att ha gått utbildning till ingenjör på Chalmers och sedermera ”levt konstnärsliv”, som han själv uttrycker det. Han har även en ny platta på gång.
– Jag ger mig själv i 50-årspresent en inspelning på Silence studio i Värmland. Där flera stora artister spelat in, som Kent, Eldkvarn och Dia Psalma. Det har varit en dröm länge, säger han.
Efter det har? han sikte på att ge sig ut på spelningar.
– När jag har de båda albumen så vill jag ut och spela, till sommaren. Jag vill spela på hemmaplan i Ängelholm men jag har också haft kontakt med HX-festivalen i Helsingborg och får se hur det blir, säger Fredrik Larson.
 

Foto: Martin Wingren

Foto: Martin Wingren

Publicerad 03 March 2017 14:01