Alfred och Filippa Brink kan addera ytterligare medaljer till samlingen. På senaste beachvolley-SM blev det brons för Alfred och guld för Filippa. Foto: Mikael Öhrn

Alfred och Filippa Brink kan addera ytterligare medaljer till samlingen. På senaste beachvolley-SM blev det brons för Alfred och guld för Filippa. Foto: Mikael Öhrn

Från trädgården till beachen

Två nya medaljer på SM i beachvolley till syskonen Brink

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

ÄNGELHOLM. Bataljerna på familjens gräsmatta har varit flera. De nya beachplanerna vid Klitterhus har knappast heller hämmat utvecklingen. När SM i beachvolley avgjordes i Falkenberg i början av månaden kunde EVS-syskonen Filippa och Alfred Brink utöka sin redan digra medaljskara.

SM-brons till Alfred Brink, 15, och lagkompisen Gustav Thor från Ystads VK i U17, och SM-guld till Filippa Brink, 13, och Sollentunaspelarna Ulrika Blomgren och Lotta Karlsson i U15. Men det kunde mycket väl ha blivit två guld.
– Jag och Gustav tränade mycket ihop innan. Vi verkligen kämpade för att komma dit, så vi var besvikna när vi åkte ut i semin. För det var jämnt. Men sen vann vi ändå brons, så det är riktigt bra ändå, säger Alfred Brink, som vann SM förra året.

Var stabila

För Filippa Brink var SM-guldet i beachvolley hennes första. För två år sen blev det brons.
– Vi var väldigt stabila hela tiden, så de flesta matcherna vann vi väldigt enkelt. Men ibland var det många långa bollar, då fick vi hålla uppe tålamodet och vinna dem också, säger hon.
De meriterade syskonen har flera medaljer i bagaget, bland annat guldmedaljer med Skånelaget i volleyboll. Och i takt med att sommaren börjar gå mot sina sista dagar, börjar också fokus att läggas på inomhussäsongen. Filippa Brink ska spela seniorvolleyboll med EVS tredjelag.
– Alla i laget är unga så det kommer att bli svårt att komma högt, men målet är att vinna några matcher.
Alfred Brink debuterade i seniorlaget, som 13-åring, redan förra säsongen.
– Jag var med hela tiden, även om det mest blev bänken från början.

Lärt sig i trädgården

Att det kommit beachplaner vid Klitterhus har varit till gagn för utvecklingen, men också bataljerna hemma i trädgården har gjort sitt till.
– På sommaren sticker vi hit, eller så är vi bara i trädgården och bollar, säger Filippa Brink.
– Vi är många i familjen som gillar volleyboll, så det är lätt att få ihop spelare så att man kan köra två och två, säger Alfred Brink.

Publicerad 18 August 2015 06:00