Engelholmsrevyn har blivit en tradition för många.

Nyårsrevyn har blivit en tradition för många. Foto: Pressbild/Lena Evertsson

Engelholmsrevyn ringer in det nya året

ÄNGELHOLM.

I nya upplagan av Engelholmsrevyn blir det stänk av 20-talet och Gatsby. Men fokus är på aktuella ämnen. "Vi ringer in det nya året med att belysa saker som hänt under året och sådant som ligger i tiden", säger Nicole Månsson.

Av
Martin Wingren

– Vi firar in det nya årtioendet med tillbakablickar och startar på 1920-talet, med Gatsby och det glada årtiondet. Vi hoppas på ett nytt glatt 20-tal, säger Nicole Månsson som är med i Engelholmsrevyn.

Annars blir det så som traditionen bjuder en nummerrevy med sketcher om aktuella ämnen

– Vardagssituationer och annat som folk kan känna igen sig i. En hel del riktigt roliga nummer och både traditionsenliga musikmedleyn där vi besöker 60-talet. Vi belyser lite byråkrati och klimatstrejker och det blir förväxlingssketch som brukar gå hem i stugorna, säger Nicole Månsson och fortsätter:

– Pyttebron kommer vi inte ha glömt, det blir en ganska vass politisk grej där.

Revyn har blivit en traditionell avslutning på det gamla året samtidigt som en start på nya.

– Vi ringer in det nya året, dels med att belysa saker som har hänt under året och saker som ligger i tiden. Folk behöver få skratta och ha kul ihop och då är nyårsrevyn ett välkommet inslag, säger Nicole Månsson och fortsätter:

– Premiären är på nyårsafton, det brukar vara extra festligt, alla är uppklädda och det bjuds på gott i pausen. Sedan blir nästa föreställning den 5 januari och vi spelar varje helg fram till den 15 februari, så det blir totalt runt 24 föreställningar.

Engelholmsrevyn lockar tusentals åskådare.

– Förra gången hade vi runt 4 500 besökare, vi brukar ligga där mellan 4 000 och 5 000 besökare. Förköpet har gått bra, sedan brukar det spridas när de första besökarna har sett revyn, säger Nicole Månsson.

Engelholmsrevyn 2020

Har premiär på nyårsafton och spelas till och med den 15 februari

Publicerad 28 December 2019 00:00