Hr-managern Lotta Lindborg och Anders Ljunger, regionchef Öst, plockar upp varor i butiken medan personalen är på spa.

Hr-managern Lotta Lindborg och Anders Ljunger, regionchef Öst, plockar upp varor i butiken medan personalen är på spa. Foto: Martin Wingren/Privat

Företagsledningen tog över medan butikspersonalen fick åka på spa

ÄNGELHOLM.

När de anställda låg i jacuzzin på spa i Båstad tog företagsledningen med vd:n i spetsen över verksamheten i Jysks Ängelholmsbutik.

Av
Martin Wingren

Att plocka varor på lagret är kanske inte vardagssysslor för en vd men Johan Sjödin, vd på Jysk Sverige, var en av cheferna som ryckte in så att personalen fick en välunnad paus från vardagen.

– Jag har jobbat inom företaget i 20 år och började som butikschefstrainee så jag har jobbat i butik innan. Men det är bra att få komma ut och se den dagliga verksamheten och samtidigt suveränt för personalen att få komma iväg, säger vd:n.

Vd Johan Sjödin ser över butiken tillsammans med Jenny Wimner, regionchef Syd.

Vd Johan Sjödin ser över butiken tillsammans med Jenny Wimner, regionchef Syd. Foto: Martin Wingren

Det var efter en tävling som Ängelholmsbutiken tog hem vinsten – att få åka iväg på spa i Båstad. Personalen blev etta i tävlingen trots tuffa förutsättningar då det brann vid butiken i somras så att bland annat fasaden skadades.

– Det är roligt att de lyckades så bra trots branden, de är välförtjänta av det. Tävlingen gick ut på att sälja ut trädgårdsvaror snabbast och vi trodde att det var ett omöjligt läge när butiken drabbades av brand just då. Men trots det så blev det vinst istället. Ängelholmsborna ställde upp och stöttade oss, vi hade lika lång kö till butiken när vi hade utförsäljning som när vi öppnar ny butik, säger Kristoffer Bergqvist, distriktschef som varit tidigare butikschef i Ängelholm och vars efterträdare Thomas Lennartsson var iväg på spa.

Hr-managern Lotta Lindborg plockade upp varor i hyllorna.

– Jag ser fram emot att vara ute och möta människor i butikerna, samtidigt som det är bra teambuilding för oss, säger hon.

Publicerad 19 December 2019 07:00