Hannie Brithén finner lugnet och kreativiten i musiken.

Hannie Brithén finner lugnet och kreativiten i musiken. Foto: Martin Wingren

Musiken en tillflykt för Hannie Brithén

Nu siktar hon på att släppa nya musik

ÄNGELHOLM.

Hon var med i Idol hösten 2018 och hon kom in i kommunfullmäktige som 19-åring. Efter en tids sjukskrivning har Hannie Brithén nu målet att ge ut ny musik.

Av
Martin Wingren

Det senaste året har Hannie Brithén varit sjukskriven, efter en olycka för några år sedan som tog ut sin rätt. Musiken har hela tiden varit en källa till att hämta ny kraft, berättar Hannie.

– Jag mår som bäst när jag får hålla på med musiken, det är min escape. Jag hoppas kunna hitta ett bra samarbete med en producent och komma ut med min musik under 2020, säger hon när vi ses för en intervju på Espresso house där hon arbetade i tonåren.

När Hannie Brithén, vars pappa Jim Brithén sitter i fullmäktige för Engelholmspartiet, var 19 år så kom hon själv oväntat in i kommunfullmäktige, efter att ha blivit kryssad av tillräckligt många. Politiken är även något som hon känner att hon skulle vilja ta upp igen.

Hannie Brithén ser fram emot att ge ut ny musik.

Hannie Brithén ser fram emot att ge ut ny musik. Foto: Martin Wingren

– Det behövs yngre i politiken, så att alla blir hörda. Det är många politiker som är 50 plus, säger Hannie Brithén som fortfarande har kvar engagemang då hon sitter i olika beredningsgrupper.

Det var en hjärnskakning som till slut tog ut sin rätt. Hannie körde på med dansen och artisteriet, kom med i Idol hösten 2018 men sedan behövde hon ta det lugnare för att kunna återhämta sig.

– Jag är född i en entreprenörsfamilj, med min bror Ted som spelar i Rögle och Tim som blivit hockeytränare i Jonstorp. Jag var egentligen på väg att flytta till Stockholm men valde att flytta tillbaka till Ängelholm. Här trivs jag bra med min sambo och vår hund. Stockholm är inte så långt bort att resa till och jag hoppas få fler kontakter där, säger hon.

Att vara sjukskriven och återhämta sig ser hon dock även som något positivt för hennes skapande.

–Det har gjort mig bättre som artist, jag har fått något att relatera till vilket gör det lättare att skriva musik.

Att söka till Idol igen ser Hannie Brithén inte framför sig.

– Det är egentligen inte mitt forum, jag vill inte vara så styrd. Det skulle vara Talang i så fall där man får stå på scen direkt framför publik, säger Hannie Brithén som framöver har flera gig på gång på restaurangen 19Hundra som drivs av hennes sambo Jim Nilsson.

– Men det var en intressant upplevelse att vara med, jag fick träffa många färgstarka människor.

Foto: Martin Wingren

Publicerad 17 December 2019 09:00