Sofia och Magnus Karlsson öppnade eget bredvid Tåstarps gamla skola.

Sofia och Magnus Karlsson öppnade eget bredvid Tåstarps gamla skola. Foto: Martin Wingren

Studie- och yrkesvägledaren hittade sin egen nya karriär

Satsade på eget inom växter och trädgård

TÅSTARP.

Sofia Karlsson arbetade som studie- och yrkesvägledare men kände att hon ville prova på nåt nytt. Sedan i våras driver hon och maken trädgårdsföretag i lärarnas gamla garage vid Tåstarps skola.

Av
Martin Wingren

Utbildad florist är Sofia Karlsson i grunden men hon blev studie- och yrkesvägledare, senast på Munka folkhögskola. Lusten att prova på något nytt och eget pockade på och tillsammans med maken Magnus Karlsson startade hon Trädgård och design AB.

– Vi satt en söndag och kom att tänka på den här lokalen. Det var garaget till lärarbostaden en gång i tiden. Min man arbetar i trädgårdsbranschen och jag ville hoppa av ekorrhjulet. Som studie- och yrkesvägledare har hjälpt många att söka det de vill i livet så då tänkte jag att nu får man inte vara sämre själv, säger Sofia Karlsson och skrattar.

Foto: Martin Wingren

Sagt och gjort, de startade verksamheten i våras och sedan har det rullat på. Under säsong har de öppet alla dagar förutom måndagar, nu under vintern torsdag till söndag.

– Det har gått jättebra, över förväntan. Folk har hittat hit, nu när jag hade kurs i att binda krans har det varit ett stort gensvar med 40 deltagare. För oss är det även viktigt att det ska vara en plats i vår by,det är gott att se familjer komma hit och köpa ett fruktträd och sedan dra det upp för backen till sitt hus. Vi vill att byn ska vara levande, säger Sofia Karlsson som även är engagerad i byaföreningen Vi i skolan.

Första året har inneburit en hel del arbete, nästa år ser de fram emot att saker och ting ska rulla på mer av sig självt.

– Allt har varit för första gången, nu är det kul att det kommit igång. Vi har ett gott samarbete med föreningen, vi har hittat bra leverantörer och har fått många stammisar. Våra tonårssöner och min mamma hjälper till och vi har fått jättemycket pepp från gamla kolleger och hela byn, säger Sofia Karlsson.

Publicerad 16 December 2019 08:45