Foto: Adobe stock

Fem anledningar till att bada naken

Kasta badkläderna i sommar

Av
Ida Eriksson

FRIHETSKÄNSLAN

Har du badat naken någon gång? – Mmm, då vet du. Frihetskänslan är total.

SLIPPER BLÖTA BADKLÄDER

Blöta badkläder. Någon som ryser av välbehag vid tanken? Nej, tänkte väl det. Förutom att ha dem på dig slipper du även ta hand om dem när du kommer hem. Det enda som behöver saneras på sand är dina egna skrymslen och vrår.

MER PLATS

Ofta är nudiststränderna och nakenbaden mindre befolkade än de ”vanliga”.

SNYGGARE SOLBRÄNNA

Du får en schysst solbränna över hela kroppen och slipper vita linjer.

AVSLAPPNANDE

Det där ombytet bakom en handduk, då det känns som att alla tittar och du är rädd att råka flasha en tutte eller kula, det slipper du. Och när du väl är spritt språngande på en strand där alla andra också är det kan vara riktigt avslappnande. En skön oas borta från samhällets normer och kroppshets.

Nakenbad i Skåne

På nakenbadarna.se tipsas det om följande stränder:

Yngsjö (Åhus)

Cirka sex kilometer söder om Åhus. Stranden är inte lång men mysig med oaser av sand mellan tallar. Många par, men även ensamma nakenbadare i alla åldrar.

Badet är inte helt lätt att hitta för en förstagångsbesökare. Ta in vid Yngsjö samhälle och kör vänster mot hundbadet. Badet ligger ganska nära efter en promenad om några hundra meter på utlagda spångar. Två stigar finns, där den ena även går fram till hundbadet, som är nakenbadets södra granne. Den norra stigen går direkt till nakenbadet.

Ålabodarna (Landskrona)

Nakenbadet ligger vid Öresund, cirka 13 kilmeter norr om Landskrona. Sandstrand. Parkeringen är belägen en knapp kilometer från stranden.

Svanrevet (Skanör)

En lång och härlig sandstrand, så härlig att den är välbesökt. Räkna därför inte med gott om avskildhetpå soliga dagar.

Parkera vid hamnen och promenera sedan några hundra meter. I närheten finns naturistcampingen Solhejdan.

Sandhammaren (Löderup)

Sandhammaren är en riktigt lång sandstrand med bländande vit finkornig sand och avskiljande strandvall. Här finns gott om plats, vilket ibland kan te sig lite ödsligt.

Hit kommer man lätt från flera vägar, bland andra vägen mot Backåkra och en promenad från Löderups camping. Toaletter finns och bra parkering vid Backåkra. Inte lika välbesökt som Yngsjö söder om Åhus.

Källa: www.nakenbadarna.se

Publicerad 12 July 2019 07:00