För Joakim Gudmundsson var Saaben ett konstprojekt. Nu kan någon annan få möjligheten att äga hans

För Joakim Gudmundsson var Saaben ett konstprojekt. Nu kan någon annan få möjligheten att äga hans "katastrofbil". "Den väcker uppmärksamhet", säger han. Foto: Privat

Katastrofbil till salu: "Många reagerar"

Säljare utlovar att köparen blir "kingen of the ödemark"

ÄNGELHOLM.

Tänk dig att din ort har blivit en katastrofzon och ödelagd. Vill du då ha en bil att matcha stämningen med? I så fall finns nu möjligheten.

I grund och botten en Saab 900 som har gått 10 902 mil. Till det yttre?

"Kanske är det så att din lokalort har blivit ödelagd efter någon valfri katastrof, eller så råkar du helt enkelt bara befinna dig i Teckomatorp. Hur som helst så glider du igenom ruinerna i din matchande bil". Så beskriver Joakim Gudmundsson bilen som han nu har ute till försäljning.

– För mig är det mer en konstgrej än en bilgrej. Jag köpte den av en kollega och tänkte att jag skulle ha den att pyssla med. Jag hade en ungefärlig bild av hur den skulle bli och skapelseprocessen har varit kul, säger han.

Och utrustningen då? Förutom att "AC? Vad är AC?" har den pyntad ratt, "sunkigt monterad solfilm på bakre rutor för en härligt sunkig look" och "OK däck". Bland annat.

Så ett konstprojekt säger du. Du har inte använt den?

– Jodå, jag har kört den till och från jobbet varje dag sedan i höstas.

Vad får du för reaktioner?

– Blandat men övervägande positiva. En del säger "vilken skitbil du har!", men jag skrattar ändå åt det. Det är kul med kommentererna.

Kommer du att få den såld?

– Jag hoppas det. Det har hört av sig två med bud men det har inte blivit affär än. Men många har hört av sig och sagt att det är en kul annons. Jag har förstått att en välskriven annons är viktig, så jag la ner en del tiden på den för att göra något kul av det.

Har du några nya bilprojekt framöver?

– Nej, inget bestämt. Men jag har ofta olika projekt igång. Så vi får se.

Publicerad 25 June 2019 09:57