I eftermiddag är det dags för säsongens andra Skånederby. Nu tar Rögle BK emot Malmö i Lindab arena. Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån

I eftermiddag är det dags för säsongens andra Skånederby. Nu tar Rögle BK emot Malmö i Lindab arena. Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån

Revanschsuget Rögle tar emot rödhökar i medgång

Dags för säsongens andra skånederby – poänglöst Rögle mot tabellfyran Malmö

Av
Andreas Holm

ISHOCKEY. Dags för returmöte. Malmö Redhawks vann första bataljen, nu vill Rögle BK få revansch efter 0-5-förlusten i SHL-premiären.

– Vi har revansch att kräva. Det blir ett utmärkt tillfälle att visa både oss själva och våra fans att vi är ett bra lag, säger Rögles finske anfallsstjärna Juhamatti Aaltonen till Rögles hemsida.

Laget har inlett säsongen med tre raka förluster, sjutton insläppta mål och parkerar sist i tabellen. Dags för poäng nu kan tyckas.

– Det viktiga är att vi rättar till det som inte är bra och tror på det vi gör. Alla lag förlorar flera matcher i rad under en säsong, det viktiga är att komma ur det och lära sig av det. Vi har gott om tid att reparera den här starten, menar Aaltonten.

Malmö Redhawks å sin sida har sju inspelade poäng och med det är man fyra. Nu väntar Lindab arena och årets första skånederby på bortais.

– Starten kommer att vara viktig, precis som alltid. I morgon kommer den nog vara extra viktig. Rögle vill säkert komma ut och sätta allt på ett kort för att jaga första målet för att på så sätt kunna lyfta. För oss är det viktigt att vi hanterar det bra och är beredda, samtidigt som vi inte bara ska stå emot utan också ta initiativ i matchen, även om vi spelar på bortaplan. Vi åker dit för att spela vårt eget spel. Jag ser fram emot en kul match och det blir alltid roliga matcher i Lindab, med bra tryck, berättar Malmös tränare Peter Andersson i ett pressmeddelande.

Rödhökarnas Erik Andersson, Rhett Rakhshani och Kim Rosdahl (sjukdom) saknas i eftermiddag. Rögles Ville Kolppanen är långtidsskadad och Rasmus Sandin missar matchen på grund av sjukdom.

Matchen drar igång klockan 15.15.

 

Publicerad 30 September 2017 06:00