Ville Kolppanen har blivit sjuk och kan missa matchen mot Malmö Redhawks. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Ville Kolppanen har blivit sjuk och kan missa matchen mot Malmö Redhawks. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Skadeskjutet Rögle utan stjärnmålvakten

Ville Kolppanen är osäker på spel i premiären mot Malmö

Av
Andreas Holm

ISHOCKEY. Imorgon lördag vankas SHL-premiär. I ett hett Skånederby ställs Malmö Redhawks mot Rögle BK. Ett Ängelholmslag som har otur med skador.

Keepern Ville Kolppanen har blivit sjuk och riskerar att missa matchen, precis som backen Kevin Gagné. Däremot är Edwin Hedberg, som senast vilade i träningsmatchen mot Karlskrona, redo för spel. 

– Om inget nytt tillkommer så spelar han. Vi hoppas även att Alen Bibic kan spela. Backen Kevin Gagné är med på ispassen och närmar sig spel - om han hinner till lördag är ännu osäkert. Frågetecken även för Ville Kolppanen som är krasslig och stod över dagens träning, säger Rögletränaren Anders Eldebrink på klubbens hemsida.

Nyförvärvet Craig Shira ser ut att vara redo för spel, efter att ha missat stora delar av försäsongen på grund av skada. Den kanadensiske backen anslöt från Luleå, där flera heta dueller mot Skellefteå spelats.

– Jag har spelat derby mot Skellefteå där uppe och upplevt den rivaliteten. Men jag är nyfiken och förväntansfull på att få spela ett derby i Skåne, det har jag hört mycket om, säger Shira.

Rögle lånar för övrigt in Helsingborgs HC:s målvakt Oliver Dackell, ifall inte Kolppanen är frisk.

Premiären spelas på Malmö Arena, på lördag med start 15:15

Publicerad 15 September 2017 06:00