Laget som besegrade Göteborg.

Laget som besegrade Göteborg.

Succén fortsätter:

Skåne till final i distriktsturnering

"Det är jättestort för spelarna och för oss ledare också"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Skånes P00-lag är klara för final i PostNord Cup. Laget slog Göteborg i semifinalen efter en imponerande insats.
Skånes lag för pojkar födda 2000 fortsätter att imponera i distriktsturneringen PostNord Cup. Igår vann man semifinalen mot Göteborg med 3-2 efter två mål av Zakaria Sawo (Landskrona BoIS) och ett av Kalle Svensson (Kristianstad FC). Nu väntar Stockholm i finalen.
– Det känns väldigt bra, säger ledaren Stefan Persson.
Pojkarna träffades för första gången för två år sedan under elitpojklägret i Halmstad. Då satte man upp målet att gå hela vägen. Men sedan dess har mycket hänt.
– Det är extra roligt att vi har gjort den här resan utan akademispelare från Helsingborgs IF och Malmö FF. Det gör det hela extra roligt eftersom det har gett spelare från mindre klubbar möjligheten att visa upp sig. Och det har ju räckt långt.
Varför har ni lyckats så bra?
– Under hela resan har vi spelat som ett riktigt bra lag tillsammans. Det har varit en väldigt bra grupp att jobba med. Det vi har gjort är väldigt imponerande men vi har hela tiden tillsammans gått mot samma mål.
PostNord Cup är den enda turneringen för distriktslaget och spelarna är naturligtvis väldigt nöjda med insatsen så här långt.
– Det är jättestort för spelarna och för oss ledare också. Det är stort och mäktigt att vara bland de två bästa och det tycker vi alla.
Till skillnad från Skåne hade Göteborg med spelare från de största klubbarnas akademier. Så kommer det även att vara när man möter Stockholm i finalen.
– De har ett fantastiskt bra lag med i stort sett bara spelare från AIK, Hammarby, Brommapojkarna och Djurgården. Men vi ska göra allt vi kan för att vinna och verkligen ge det en ärlig chans.
Finalen spelas i samband med utvecklingslägret i Halmstad den 5 juli.

Truppen mot Göteborg

Omar Dampha, Kristianstad FC

Kalle Svensson, Kristianstad FC

Carl Lundahl Persson, IFK Hässleholm

Hampus Nilsson, Landskrona BoIS

Jonathan Nyström, VMA IK

Isak Olsson, IFK Hässleholm

Jason Rindom, IF Limhamn Bunkeflo

Max Rundqvist, Hanaskogs IS

Zakaria Sawo, Landskrona BoIS

Waed Mohammed Ali Shaif, IFK Hässleholm

Hannes Sjöberg, Glumslövs FF

Rasmus Strandberg, Ängelholms FF

Anthony Svenning, IFK Osby

Paolo Eduard Angelo, Ängelholms FF

Tim Hansson, Ängelholms FF

Publicerad 07 June 2017 12:30