Idag startade Rögle försäsongen på allvar.

Idag startade Rögle försäsongen på allvar.

Semestern är över – idag började Rögles försäsong

"Det blir lite mer volym det här året"

Av
Gustav Persson

HOCKEY. Semestern är över för Rögle BK. Idag drog försäsongen igång på allvar för laget.
Den 27 mars slog Rögle Karlskoga i förlängningen vilket innebar att man vann sin fjärde raka match mot laget och därmed säkrade en ny säsong i SHL. En månad senare är det slut på semestern för killarna som den här veckan dragit igång försäsongsträningen på allvar.
– Ja, nu är vi igång. Vi kör två pass om dagen måndag till onsdag. Under förmiddagen har vi fokus på styrka och under eftermiddagen är det mer fokus på kondition, säger lagets fystränare Erik Olsson.
Förra veckan startade man så smått med tester och från och med den här veckan är det full fart.
– Nu kör vi fram till vecka 25. Träningen är uppdelade i block. Först fem veckor med fokus på styrka och explosivitet. Sen fem veckor med där vi lär oss att använda kroppen och snabbhet. Och sen avslutar vi med mycket kondition för att vara i toppform lagom till att säsongen börjar.
Rögle hade en hel del skadeproblem förra säsong. Något som fått laget att ändra upplägget på försäsongen en aning.
– Det blir lite mer volym det här året. Nu var det inte så mycket förslitningsskador som man kan träna bort eller förebygga. Men är man stark och har mer muskelmassa kan man ta mer stryk på isen.
SHL kan kännas långt borta nu när SM-finalen är spelade och våren är här. I mitten av september drar serien igång igen och Rögle vill utnyttja all tid till dess.
– Det är jätteviktigt att man kommer igång redan nu. Det tar lång tid att bygga styrka och nya muskler.
För spelarna kanske inte det här är den roligaste perioden på året. Men som fystränare är det annorlunda.
– Jag tycker att det är riktigt kul. Det är den bästa tiden för mig. Men killarna är faktiskt också taggade och kör på riktigt bra.

Publicerad 02 May 2017 14:47