Paula Sihléns engagemang för vilsna själar vann läsarnas hjärtan. Foto: Diana Larsson
Paula Sihléns engagemang för vilsna själar vann läsarnas hjärtan. Foto: Diana Larsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Vardagshjälte stöttar vilsna själar


ÖRKELLJUNGA. ” Kan jag hjälpa nån som är ung att vilja leva har jag nått mitt mål.” Årets Vardagshjälte 2016 är utsedd. Paula Sihlén från Örkelljunga vann läsarnas röster.

- Jag blev först lite chockad, men det här är en sporre att fortsätta. Det är kul att någon annan tycker det jag gör är bra.

Under 2016 Blev Paula Sihlén nominerad till Kärlekspriset och Årets Ljusbärare, men det var först i Årets Vardagshjälte hon tog hem vinsten.

- Nyligen fick jag ett meddelande från en ungdom som fått hjälp av mig. Hon skrev att hon aldrig träffat mig, men att hon älskar mig. Det värmer.

Paula Sihléns engagemang växte sig starkt sedan hon för snart sex år sedan miste sin 16-årige son Alexzander sedan han rökt den farliga drogen fentanyl. Sorgen kommer Paula alltid att bära med sig, men samtidigt tog hon steget att stötta andra ungdomar som väljer fel väg. 2012 startade hon en Facebookgrupp med tanken att hitta andra vilsna själar.

- Här samlar jag in pengar för att stötta vilsna ungdomar med en Glädjens dag. Jag fick precis en berättelse om en ung tjej som tidigare skurit sig i armarna. Hon fick ett bidrag till en Glädjens dag, men valde att lägga pengarna på en tatuering för att dölja ärren och få en nystart. Jag samlade även in pengar till tjejen som blev överfallen och knivhuggen här i Örkelljunga så att hon kunde få en Glädjens dag för att för en stund glömma allt det jobbiga


Publicerad: 14. februari 2017 07:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Missa inte
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa