Maryam Mohammad med sonen Sepehr och dottern Nooran. Foto:Martin Wingren
Maryam Mohammad med sonen Sepehr och dottern Nooran. Foto:Martin Wingren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Träff som utvecklar språket – och vänskap

Svenska med baby drar igång i ÄngelholmÄNGELHOLM. Ett nytt initiativ för föräldralediga har dragits igång – Svenska med baby. Där nyanlända får chansen att träffa andra och samtidigt öva på svenskan.

Det är tisdag efter lunch och några mammor med barn träffar på Familjens hus. Det är första tillfället för Svenska med baby, en ideell organisation som driver 27 öppna föräldragrupper i 21 olika kommuner, nu senast i Ängelholm.

Vi vänder oss till nya och etablerade svenskar, med barn i åldern 0-2 år. Vi umgås och tränfar på svenskan tillsammans, säger Evie Soli som är volontär och håller i gruppen.

De träffas varje tisdag under våren, mellan klockan 13 och 14.30 på Bruksgatan 25 och det är bara att dyka upp för de föräldrar som vill.

Maryam Mohammad var med vid första tillfället med sina två barn.

– Jag hoppas kunna träna på min svenska och samtidigt träffa andra människor. Jag är mammaledig nu och det är jättebra att höra språket och lära mig mer grammatik, säger hon.

Zarah Ahlberg var där med sin dotter Céline.

– Jag är nyinflyttad i Ängelholm sedan i somras och det här är ett bra sätt att träffa nya människor. Eftersom jag pratar flytande svenska så hoppas jag kunna bidra med det också, säger hon.

Zarah Ahlberg med dottern Céline. Foto: Martin Wingren
Zarah Ahlberg med dottern Céline. Foto: Martin Wingren

Evie Soli håller i gruppen. Foto: Martin Wingren
Evie Soli håller i gruppen. Foto: Martin Wingren

Publicerad: 14. februari 2017 16:04
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Missa inte