ANNONS

Service och kvalitet är ledord för FönsterFint

Det Klippanbaserade FönsterFint grundades för ett år sedan av Pierre Möller och David Rönn. Tillsammans har de ett femtontal års erfarenhet som säljare och montörer av fönster. Och förra året när det blev en lokal ledig på affärsområdet vid Elfdalen så kände de att tiden var mogen för att starta eget. Senare anslöt sig även Marcin Krystyniak som har hand om lager, montage och service

– Efter många år som anställda inom fönsterförsäljning valde vi att grunda FönsterFint för att kunna erbjuda våra kunder en nivå av service och kvalitet som vi kände fattades på marknaden. Idag har vi ett välutvecklat och noggrant utvalt sortiment och nöjda kunder eftersom vi alltid arbetar enligt våra ledord, berättar Pierre.

– Vi har verkligen passion för fönster och våra ledord är service och kvalitet. Vår uppgift är att lotsa kunden rätt och tack vare vår erfarenhet kan vi ge många goda råd längs vägen. För en lekman är det t.ex. kanske inte alltid så lätt att veta om man bör välja 2-glas eller 3-glas respektive 1 lufts-, 2 lufts- eller 3 luftsfönster. Personlig service är otroligt viktig för att få ett bra slutresultat och nöjda kunder, fortsätter David.

Erbjuder helhetslösningar

Ett fönsterbyte kan den händige givetvis utföra själv, men FönsterFint erbjuder helhetslösningar där man tar hand om hela processen från inköp till montering och bortforsling av det gamla fönstret. Kunden slipper själv anlita de hantverkare som krävs, och garantin på varan och monteringen får man från FönsterFint.

– Vi gör gärna hembesök om kunderna önskar det och har legitimerade samarbetspartners som kan hjälpa kunden med monteringen av sina nya fina fönster. Dessutom jobbar vi aktivt med vår e-handel där du kan köpa måttbeställda fönster, dörrar och garageportar i olika kulörer. Det ska vara så lätt som möjligt för kunden och man ska själv kunna välja den lösning som passar en bäst, säger Pierre.

Stor utställning

I lokalen på Hembygdsgatan har man även byggt upp en stor utställning för att kunna demonstrera hur slutresultatet blir vid montering av fönster och uterumsdörrar. Där kan David och Pierre också rent praktiskt demonstrera vilka problem som kan dyka upp vid ett byte och hur man förbereder sig inför detta på bästa sätt.

– Det är viktigt att kunna visa upp vårt sortiment på ett bra sätt i en naturlig miljö. Vi utför fönsterbyten inom hela Skåne och vi ser så klart även gärna att intresserade kunder besöker vår utställning och diskuterar med oss på plats. Vi kan erbjuda kunderna en mängd olika produkter. Alltifrån fasta fönster i pvc, trä eller aluminiumbeklätt till skjutpartier, inåtgående och utåtgående fönsterdörrar, vridfönster och garageportar. Jag vill också gärna slå ett slag för våra nya profilfönster Pvc Iglo Light som är en slimmad profil med större glasyta och stort ljusinsläpp i modern design med smal karm och båge. Alla våra produkter är producerade i Sverige och Europa. Det är viktigt för oss att det ska vara så lokalproducerat som möjligt och med bästa möjliga kvalité, säger David.

Eldstäder, kaminer och skorstenar

En nyhet är även att företaget numera kan erbjuda ett brett sortiment av eldstäder, kaminer och skorstenar från det svenska varumärket Contura, samt även pelletskaminer från svenska KMP med en patentlösning som inte kräver skorsten.

– Vi installerar kaminer i hela Skåne och levererar kaminer till hela Sverige. Det är bra komplement till vårt övriga sortiment och gör att vi kan upprätthålla en jämn försäljning sett över hela året, berättar Pierre.

En medveten strategi för FönsterFint är också att arbeta med rätt pris direkt till kunden, så när de kör någon form av kampanj så är det verkligen en prissänkning. Här jobbar man enbart med kvalitetsprodukter, samtidigt som man dessutom har serviceavtal med alla sina fönsterleverantörer.

– Det är många som tror att vi inte klarar av att hålla samma prisnivå som våra konkurrenter när de ser att de har 50-60% kampanjer. Men sanningen är att vi ofta har bättre priser utan att tumma på kvaliteten. Hos oss får du ett korrekt och förmånligt pris direkt helt enkelt, säger David.

Höjer värdet på ditt hus

Nya fönster är en bra investering som höjer värdet på ditt hus. Fönstrets isoleringsförmåga anges genom ett specifikt U-värde och den tekniska utvecklingen går hela tiden framåt. Som engångskostnad kan det ibland vara kostsamt att byta fönster, men på lång sikt finns det mycket pengar att spara.

– Många hus som byggdes för 35-40 år sedan behöver nu renoveras. Fönsterbyten är viktiga inte minst med tanke på energiförbrukningen i en villa. Det kan vara 30-40% av uppvärmningen som smiter ut fönstervägen, så man vill ha fönster med lågt U-värde. Många upplever också att bullret utifrån minskar betydligt efter ett fönsterbyte, avslutar Pierre.

FÖNSTERFINT