Klart:

Rögle spelar SHL nästa säsong

"Vi är ett hockeylag vi kommer att hitta ett sätt att fira"

Av
Gustav Persson

HOCKEY. Rögle är klara för en ny SHL-säsong. Laget vann fjärde raka matchen borta mot Karlskoga efter en ordentlig rysare.
Inför matchen hade Rögle på tre segrar lika många upphämtade underläge. Men redan efter sex minuter såg stekhete Edwin Hedberg till att skjuta 1-0 till bortalaget och därmed ge Rögle en drömstart.
Det var dock långt ifrån avgjort då. Rögle hann ta ledningen med 3-1 i den tredje perioden innan det blev spännande på riktig. Karlskoga kvitterade först en gång innan laget tidigt tog ut målvakten. Rögle gjorde då 4-2 med bara två minuter kvar och matchen kändes avgjord. Det var den inte.
Med bara 17 sekunder kvar reducerade Karlskoga och matchen gick till förläggning. 
Och det räckte inte med en extra period. Men tillslut efter 15 minuter in i den femte perioden kunde Rögle avgöra genom Felix Schütz.
- Om jag ska vara ärlig hade jag det tufft under övertiden med kramp. Jag tog en time out men sa till coachen att jag var redo igen. Jag såg inte när pucken gick in men förstod det tillslut, säger hjälten till C More.
Segern betyder att Rögle kommer att spela SHL även nästa säsong. Och efter ett tungt år kommer såklart kvällens seger att firas.
- Vi är ett hockeylag vi kommer att hitta ett sätt att fira. Jag är säker på.

Publicerad 29 March 2017 22:28

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag