Rättegång inledd:

"Jag har lagt det här bakom mig"

Jacob Lilja åtalas för misshandel i rinken

Av
Gustav Persson

HOCKEY. Idag inleds rättegången mot Jakob Lilja. Den förre Röglespelaren är åtalad för misshandel efter en situation i en match mot Malmö Redhawks mot Jens Olsson.
Idag inleds en unik rättegång i Malmö mot Jakob Lilja. Anledningen är en händelse i derbyt mellan Rögle och Malmö Redhawks den 5 mars 2015. Lilja som då spelade i Rögle crosscheckade Malmös Jens Olsson i nacken. Malmöspelaren tvingades lämna isen och föras till sjukhus.
Lilja har hela tiden nekat till brott och menar att det var en olyckshändelse.
– Jag har respekt för rättsprocessen men med tanke på det kommande SM-slutspelet vill jag snabbt kunna återgå till att tillsammans med mina lagkompisar förbereda mig inför lördagens match, sade Lilja, som nu spelar i Linköping, i ett pressmeddelande.
Lilja stängdes av tio matcher av disciplinnämnden efter händelsen. Jens Olsson har tidigare förklarat att han inte velat att händelsen ska leda till en fällande dom.
– Det har gått över två år sedan händelsen och jag har lagt det här bakom mig. Jag önskar att få fokusera på SM-slutspelet och fortsätta uppladdningen med mina lagkamrater inför den stundande kvartsfinalen, inte minst då det inte är jag som har gjort anmälan, sa Olsson i ett pressmeddelande igår.
Borde det bli en fällande dom? Kommentera nedan.

Publicerad 16 March 2017 08:36

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag