ÄFF:

s säsong igång – satsar på egna ungdomar

"Just nu jobbar vi med att sy ihop ett lag"

Av
Christoffer Ekmark

FOTBOLL. Efter att ha undvikit konkurs i elfte timmen har lagbygget i Ängelholms FF just börjat.
– Vår utmaning är att bygga ett lag där spelarna spelar för varandra och är beredda att kriga för varje poäng, säger klubbens vice ordförande Ingvar Johansson.
När ÄFF gör sin första träning under tisdagskvällen är det, som vi berättade igår, med tillfällig tränare och minimal trupp. Om en månad väntar spel i Svenska Cupen och i april spel i division ett.
– Eftersom vi helt och hållet fokuserat på klubbens överlevnad så har vi inte kunnat arbeta med att forma en trupp, av naturliga skäl, säger Johansson.
Vad har ni för material att jobba med i dagsläget?
– Förutom att vi har en liten handfull spelare under kontrakt så fyller vi på med egna spelare från juniorleden. En del spelare har varit utlånade till andra klubbar och är nu tillbaka. Jag räknar med att det kommer 18-19 man på kvällens träning. I princip alla kommer härifrån eller från närliggande föreningar.
Med en månad kvar till skarpt läge så saknas fortfarande tränare.
– Vi hoppas kunna lösa den frågan i veckan eller i nästa vecka. Jakob Augustsson som hjälper oss att komma igång har tackat nej till en fortsättning resten av säsongen, men vi jobbar med andra namn.
– Just nu jobbar vi med att sy ihop ett lag där spelarna spelar för varandra och är beredda att kriga för varje poäng. Det kommer att bli ett lag där många spelare kommer från de egna ungdomsleden och det viktigaste i arbetet med att bevara föreningen var just att ta tillvara på den fina U-sektion som vi har. Juniorlaget höll sig kvar i Juniorallsvenskan och där har vi verkligen någonting att bygga på för framtiden.
– Flera av spelarna födda -97 har varit med i U19, U21 och i vissa fall även med A-laget, säger Ingvar Johansson.
Ni lär bli ett ungt lag?
– Som sagt, vi jobbar med att sätta en trupp just nu och det har även hört av sig spelare till oss som är intresserade. Spelare som vill uppåt i karriären och är beredda att kämpa för det. Det är ont om tid och sådär, men vi gör vad vi kan, avslutar Johansson.

Publicerad 24 January 2017 18:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag