Framgångar för Össjöskyttar i Skyttiaden

”Det betyder mycket för klubben”

Av
Lotta Venhagen

Lotta Venhagen

SKYTTE. Tre skyttar från Össjö Skytteförening hade kvalificerat sig till riksfinalen i tävlingen Skyttiaden som avgjordes i Eskilstuna för två veckor sedan. Detta gav föreningen pris för att de hade fått med flest skyttar till riksfinalen.
– Det betyder mycket för klubben, att det går bra för oss är ett sätt att locka nya medlemmar till klubben, säger Jan Strand, sekreterare.
Tävlingen är en ungdomstävling för skyttar mellan tio och 25 år uppdelade på sju tävlingsklasser. Tre skyttar från Össjö tog sig hela vägen från en föreningsomgång, via länsfinal och sedan regionsfinal för att avsluta med riksfinalen. Där fortsatte framgångarna; Therese Lysholm lyckades nå en andraplats i klass 15 sittande. Henrik Wilander slutade trea i klass 15 stående och Marie Jannesson slutade sjua i klass 25 stående.
Varför är Össjöskyttarna så duktiga?
– Är någon framgångsrik och får höga resultat så drar det ofta med sig att fler blir duktiga, de ser att det inte är omöjligt. Om man är ensam om att vara duktig och inte har någon konkurrens är det inte så lätt.

Publicerad 27 March 2010 00:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag