25-årige Michael Kallbäck är ny sportchef i Ängelholms FF. Foto: Andreas Holm

25-årige Michael Kallbäck är ny sportchef i Ängelholms FF. Foto: Andreas Holm

Här är Ängelholms FF:

s nye sportchef

25-årige Michael Kallbäck ska hjälpa klubben till allsvenskan

FOTBOLL. I oktober i år anställde Ängelholms FF en sportchef, vilket man inte haft tidigare. Michael Kallbäck kommer närmast från Motala AIF, och ska nu se till att bygga ett slagkraftigt lag till nästa säsong i superettan.

Med sin unga ålder på bara 25 år är Michael Kallbäck från Degerfors den yngsta sportchefen i superettan.
– Jag pluggade först sports management i Falun och jobbade samtidigt för en italiensk agentbyrå. Sedan har jag varit sportchef i Motala AIF, men bestämde mig i våras för att lämna på grund av en del meningsskiljaktigheter, säger han.
Först gick det bra för Motala och var uppe på en andraplats, men rasade i tabellen och åkte ur division 1. Michael Kallbäck hade även intresse från två norska lag samt ett i den finska högstaligan.
– Jag tycker att jag har hittat rätt lag. Jag märkte att Mats (Johansson, ordförande) och Jan (Johansson, vice ordförande) brann för klubben.

"Märks en satsning"
Ängelholm har spelat två säsonger i superettan och har varit med i slaget om kvalplats till allsvenskan även när det börjat närma sig slutet.
– Det märks en satsning i klubben, att vi är redo att ta nästa steg. Det andra året sägs vara det svåraste och det har man klarat av nu, säger Michael Kallbäck.
Det var också just satsningen som lockade Michael till föreningen.
– Jag fick det intrycket att det finns stora ambitioner i klubben. Det känns inte som att det bara är tomma ord som det kan vara på många andra ställen.

Glöm miljonvärvningar
Med nya lag i serien som Hammarby, Örgryte, Öster och Degerfors kommande säsong blir superettan tuffare än på länge.
– Vi kan inte göra några miljonvärvningar och satsar främst på svenska spelare. Roar (Hansen, tränare) har gjort upp en lista med namn han vill vi ska kolla på, och går det inte med dem försöker vi hitta lösningar som kan passa, säger Michael Kallbäck.
Ängelholm har redan börjat värva inför kommande säsong och nöp till exempel åt sig Tobias Johansson från Mjällby.
– Vi behöver sådana spelare som kan lyfta laget ytterligare ett steg, säger Michael Kallbäck.
Det återstår att se hur laget ser ut när Ängelholm premiärspelar mot Hammarby på Ängelholms IP den 13:e april.

Publicerad 17 December 2009 00:00