Idag inleds den uppmärksammade rättegången mot Jakob Lilja,
Idag inleds den uppmärksammade rättegången mot Jakob Lilja,
LUDVIG THUNMAN/Bildbyrån
Kommentarer
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Rättegång inledd: "Jag har lagt det här bakom mig"

Jacob Lilja åtalas för misshandel i rinken


HOCKEY. Idag inleds rättegången mot Jakob Lilja. Den förre Röglespelaren är åtalad för misshandel efter en situation i en match mot Malmö Redhawks mot Jens Olsson.

Idag inleds en unik rättegång i Malmö mot Jakob Lilja. Anledningen är en händelse i derbyt mellan Rögle och Malmö Redhawks den 5 mars 2015. Lilja som då spelade i Rögle crosscheckade Malmös Jens Olsson i nacken. Malmöspelaren tvingades lämna isen och föras till sjukhus.

Lilja har hela tiden nekat till brott och menar att det var en olyckshändelse.

– Jag har respekt för rättsprocessen men med tanke på det kommande SM-slutspelet vill jag snabbt kunna återgå till att tillsammans med mina lagkompisar förbereda mig inför lördagens match, sade Lilja, som nu spelar i Linköping, i ett pressmeddelande.

Lilja stängdes av tio matcher av disciplinnämnden efter händelsen. Jens Olsson har tidigare förklarat att han inte velat att händelsen ska leda till en fällande dom.

– Det har gått över två år sedan händelsen och jag har lagt det här bakom mig. Jag önskar att få fokusera på SM-slutspelet och fortsätta uppladdningen med mina lagkamrater inför den stundande kvartsfinalen, inte minst då det inte är jag som har gjort anmälan, sa Olsson i ett pressmeddelande igår.

Borde det bli en fällande dom? Kommentera nedan.


Publicerad: 16. mars 2017 08:36
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Missa inte