Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm tog hem segern vid en internationell turnering i Göteborg med sitt mixade lag där ungdomsspelarna imponerade stort enligt ledare Berne Andersson (till vänster).

Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm tog hem segern vid en internationell turnering i Göteborg med sitt mixade lag där ungdomsspelarna imponerade stort enligt ledare Berne Andersson (till vänster). Foto: Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm

Vattenpoolarna vände underläge i Göteborg – tog hem segern

Nästa år väntar elitspel för klubben

HÖGANÄS/ÄNGELHOLM.

Vid en internationell turnering i Göteborg visade Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm vad det går för och tog hem segern. Mest imponerade föreningens unga talanger enligt ledaren Berne Andersson

Av
Lotta Venhagen

– Vi hade med fyra seniorer och tre ungdomsspelare i ett mixat lag. En 13-åring och två 14-åringar och jag är så imponerad av dem. Att de kunde hålla stånd, de var fantastiskt duktiga Guru, Nelly och Willie, säger han.

Laget gick obesegrat igenom gruppspelet av Gothenburg Beach Water Polo Tournament som tog plats i Delsjön. I finalen såg det dock mörkt ut ett tag med underläge 5-1 efter första perioden.

– Hussein (Abboud, tränare reds. anm.) pratade klarspråk med spelarna i pausen och efter det lyckades det vända allt och vinna med 8-6, konstaterar Berne Andersson.

Efter årsskiftet väntar spel i elitserien för klubben och under hösten kommer man att köra träningsturneringar med Danmark för att förbereda sig för elitspel.

– Vi ska försöka etablera oss för att ta nästa steg som är att vara med i Nordic League 2020. Och så ska vi försöka få hit slutspelet i USM B i januari. Vi har ett fantastiskt duktigt USM B-lag och siktar på en medaljplats.

Publicerad 22 August 2019 00:00