Lena-Karin Nilsson, Rolf Nilsson och Sandra Bohman är några av de som nominerat Torbjörn Bohman till Årets Klubbledare.

Lena-Karin Nilsson, Rolf Nilsson och Sandra Bohman är några av de som nominerat Torbjörn Bohman till Årets Klubbledare. Foto: Martin Wingren

Årets klubbledare: "Det är bra för hjärnan, både för unga och gamla"

ÄNGELHOLM.

Förra året firade Ängelholms Bridgesällskap 80 år. Nu har klubbens tävlingsledare, Torbjörn Bohman, blivit utsedd till Årets Klubbledare 2019 hos Svenska Bridgeförbundet.– Jag blev paff, jag visste inte ens om att jag var nominerad.

Av
Wilma Andersson

I oktober bär det av till Örebro för Torbjörn Bohman, där han ska presenteras som Årets Klubbledare på Svenska Bridgeförbundets årsmöte. Men att hans kollegor på Ängelholms Bridgesällskap hade nominerat honom, visste han inte om förrän beslutet kom på posten.

– Jag tyckte väl att det var skumt när de kastade ut mig från månadsmötet, men jag hade ingen aning om detta. Det kom som en chock, berättar han.

Torbjörn har varit aktiv i Ängelholms Bridgesällskap i 30 år, först som deltagare och sedan som kursledare för nybörjare. I dag är det Torbjörn som håller i tävlingarna hos Ängelholms Bridgesällskap. Han berättar att den sociala faktorn är stor hos pensionärer, som samlas i bridgesällskapets lokaler för att spela såväl som umgås. Men bridge är dessutom bra för minnet.

– Det är bra för hjärnan, både för unga och gamla. Många av de äldre spelarna är fortfarande alerta.

Jag tyckte väl att det var skumt när de kastade ut mig från månadsmötet, men jag hade ingen aning om detta.

I höst utökar föreningen sin kursverksamhet och kommer att erbjuda nybörjarkurser, fortsättningskurser och fördjupningskurser varje vecka. Och Torbjörn har inga planer på att sluta spela ännu.

– Bridgen har gett mig så mycket, jag vill ge tillbaka.

Torbjörn Bohman och Rolf Nilsson, båda till höger på bild, är medlemmar i föreningens styrelse. Med på bilden är även Sandra Bohman och Lena-Karin Nilsson.

Torbjörn Bohman och Rolf Nilsson, båda till höger på bild, är medlemmar i föreningens styrelse. Med på bilden är även Sandra Bohman och Lena-Karin Nilsson. Foto: Martin Wingren

Rolf Nilsson, vice ordförande i Ängelholms Bridgesällskap och nära vän till Torbjörn, är glad för Torbjörns skull. Men utmärkelsen är dessutom bra för hela föreningen.

– Det betyder väldigt mycket reklammässigt för föreningen. En utmärkelse är ju alltid positiv.

Om Bridge

Bridge är ett kortspel för fyra personer där man spelar i två par, Nord-Syd och Väst-Öst, runt ett fyrkantigt bord. Man använder en vanlig kortlek, och spelet går ut på att vinna så mycket poäng som möjligt. Ängelholms Bridgesällskap har för närvarande 123 medlemmar.

Publicerad 22 August 2019 09:37