Karin Stenholm är ordförande i Föreningen Rädda Pyttebroområdet, som nu planerar hur de ska bemöta det nya beskedet kring Pytteleden.

Karin Stenholm är ordförande i Föreningen Rädda Pyttebroområdet, som nu planerar hur de ska bemöta det nya beskedet kring Pytteleden. Foto: Martin Wingren

Förening efter Pytteledsbeskedet:"Blir fler aktioner om de envisas med den"

ÄNGELHOLM.

Det finns andra lösningar än Pytteleden – det menar Föreningen Rädda Pyttebroområdet som fortsätter arbeta för att det inte ska bli någon ny bil-sträckning.

Av
Martin Wingren

–Vi är inte alldeles förvånade över beskedet. Men det är tre partier som gör tvärtemot vad de sagt innan valet, säger Karin Stenholm i Föreningen Rädda Pyttebroområdet som sedan 2012 engagerat sig för området som förening.

Föreningen menar att en ny bil-led kommer att leda till mer trafik inne i Ängelholm, istället för att leda om trafiken som politiken menar.

– Det går att hitta andra lösningar. Som kollektivtrafik och bättre förutsättningar för cyklister. Vid korsningen Skolgatan/Östergatan, som är olycksdrabbad, skulle det kunna göras en cykelbox, en ruta för cyklister så att bilisterna blir mer medvetna om cyklisterna, säger Karin Stenholm.

Men att förverkliga Pytteleden kommer bara leda till ökad biltrafik, befarar föreningen.

– Det blir ett grönområde som försvinner, det är inte otänkbart att djur och natur påverkas. Biltrafiken behöver minska, det här blir tvärtom, säger Karin Stenholm.

Tanken på att göra ett gångfartsområde vid Stadsparken är något som föreningen ställer sig positiv till.

– Såsom det är på Järnvägatan. Det kräver bara lite mer tåladmod hos bilföraren, säger Karin Stenholm.

Den 8 september arrangerar föreningen en kulturpromenad i grönområdet vid Pyttebron. Med kulturutövare på olika nivåer, som är välkomna att anmäla sig.

– Det är ett sätt att dels visa potentialen i grönområdet och dels som en mötesplats för kulturutövare. Det är några som hänger fotografier på en lina och några som visar tavlor på staffli, säger Karin Stenholm och fortsätter:

– Det är en rolig grej att göra och om det kan få folk att uppmärksamma området och kulturutövarna så är det ännu roligare.

Föreningen tänker fortsätta arbetet för att bevara Pyttebroområdet men har inte hunnit bestämma sig hur de ska bemöta de senaste beskeden.

– Det blir fler aktioner om de envisas med det, säger Karin Stenholm.

Publicerad 20 August 2019 11:57