Daniel Koch är ny klubbdirektör i Rögle BK.

Daniel Koch är ny klubbdirektör i Rögle BK. Foto: Lasse Mauritzon

Klart med ny klubbdirektör till Rögle

ÄNGELHOLM.

Nu står det klart vem som efterträder Marcus Thuresson som klubbdirektör i Rögle BK.

Av
Martin Wingren

Det blir ängelholmaren Daniel Koch som tar över rodret och tillträder tjänsten som klubbdirektör den 1 augusti.

I ungdomen var Daniel Koch, som är född och uppvuxen i Billesholm, ett lovande tennislöfte men satsade på en karriär inom näringslivet. Efter 20 år och flera internationella toppositioner för schweiziske livsmedelsjätten Nestlé återvänder han nu till idrottsvärlden som klubbdirektör efter avgående Marcus Thuresson i Rögle.

– Jag kommer att gå in med öppna ögon och öron och vara försiktig med att dra några förhastade slutsatser. Jag ser fram emot att få sätta mig ner med Marcus (Thuresson) och övriga i organisationen som jag tycker gjort ett fantastiskt jobb. Jag tror på att göra saker så enkelt som möjligt, identifiera det vi tror på och står för och verkligen fokusera på de sakerna. Grönvithållbarhet är ett bra exempel som jag tycker är fantastiskt och det vill jag sätta mig in i ännu mer, säger han i ett pressmeddelande.

Daniel Koch har bott i USA och Schweiz men har flyttat till Ängelholm tillsammans med sin amerikanska fru Megan och deras två barn.

– Jag såg min första Röglematch för 40 år sedan och har varit grönvit sedan dess. Jag har följt klubben under alla år oavsett var i världen jag befunnit mig. Det är mycket inspirerande att få en möjlighet att hjälpa till att bygga vidare på det som Marcus och övriga i organisationen startat de senaste åren och jag är tacksam för att Rögles styrelse tror på mig och ger mig den här möjligheten, säger Daniel Koch vidare.

Rögles ordförande Håkan Eriksson är nöjd med att ha rekryterat en ny klubbdirektör så snabbt:

– Vi har haft en bra rekryteringsprocess med många bra och intressanta kandidater där Daniel ganska tidigt utkristalliserade sig som vår kandidat. Daniel har en mycket intressant bakgrund i det civila och precis de egenskaper och erfarenheter som vi tror behövs för att leda föreningen vidare på den resa som Marcus varit med och startat, säger han.

Publicerad 19 June 2019 10:53