Sänkta inträdespriser föreslås i en motion.

Sänkta inträdespriser föreslås i en motion. Foto: Martin Wingren

V vill se lägre priser på badhus

ÄNGELHOLM.

Priserna på Vattnets hus är för höga i jämförelse med andra närliggande badhus, det menar Vänsterpartiet i en motion. De har jämfört priser och kommit fram till att Ängelholms badhus har högst priser för familjebiljetter inom Familjen Helsingborg.

Av
Martin Wingren

"Vänsterpartiet anser att ett badhus ska finnas till för alla och att människor ska ha råd att kunna bada, oavsett inkomst eller ekonomiska förhållanden. Det är orimligt att prisnivån i Ängelholm skiljer sig så drastiskt från andra badhus inom Familjen Helsingborg, oavsett tillgång till äventyrsland. Både barn, ungdomar och vuxna drar nytta av tillgång till badhuset då ökad fysisk aktivitet ger ökat välbefinnande både fysiskt och psykiskt", skriver partiet i motionen och föreslår att kommunstyrelsen ska se över avtalet med badhuset i syfte att sänka inträdespriset till nivå med andra äventyrsbad i regionen.

Lokaltidningen har tidigare skrivit om kritik mot priserna på Vattnets hus, i samband med att badhuset öppnade. Då svarade vd:n för Kunskapsporten, som driver badhuset, att det inte går att jämföra Vattnetshus med andra närliggande badhus.

– Det är en anläggning som innehåller mycket. Vi har satsat på hög kvalitet i alla delar, allt är tipp topp och det kostar. Det är inget lågprisbadhus. Vi har satsat på kvalitet i alla delar för att ge en positiv upplevelse, sade Joakim Ollén då.

Publicerad 13 June 2019 10:42