Erik Leijonhufuvud är säljansvarig på Skelderwikens brygghus som ska leverera öl via Rönne å.

Erik Leijonhufuvud är säljansvarig på Skelderwikens brygghus som ska leverera öl via Rönne å. Foto: Genrebild Adobe Stock/Privat

En surfbräda kommer lastad – med öl

Restaurang får leverans via ån

ÄNGELHOLM.

När Skelderwikens brygghus ska leverera öl så blir det med ett lite annorlunda transportsätt – en standup-paddleboard via Rönne å.

Av
Martin Wingren

Det är restaurangen Sikrot som ska få leveransen av sin egen öl, som man har i samarbete med Skelderwikens brygghus, nästa fredag via en standup-paddleboard – en slags surfbräda som man paddlar fram.

– Det är en stor sup-bräda, upplåsbar där man får plats för åtta personer. Vi kommer att vara tre från bryggeriet, en hund förmodligen och ytterligare en eller två personer. Och så öl, fem till åtta backar med 24 flaskor i varje, säger Erik Leijonhufvud som är säljansvarig på bryggeriet.

Tidigare har bryggeriet levererat via båt men nu blir det alltså ett nytt sätt, i samarbete med Spirit event i Båstad som lånar ut en bräda.

– Då var det mitt i vintern, nu är det lite finare väder. Vi lägger upp det som ett event där vi pushar för vår öl, Sikrot har sin egen bryggning hos oss, säger Erik Leijonhufvud.

Räknar ni med några strapatser längs med vägen?

– Nej, det är ju platt vatten och vi sätter ölen mitt i så det är inte svårt att balansera. Så länge det inte blir ruskväder eller extrema strömmar. Det är två ovana paddlare med men jag har sysslat en del med det, säger Erik Leijonhufvud och fortsätter:

– Vi paddlar från roddklubben någonstans och anländer enligt plan cirka klockan 19 till bryggan vid Sikrot.

Publicerad 08 June 2019 00:00