Susanne Lindelöf med hundarna Kiara (lurcher), Chloe (greyhound) och Polly (lurcher).

Susanne Lindelöf med hundarna Kiara (lurcher), Chloe (greyhound) och Polly (lurcher). Foto: Privat

Promenad för att lyfta utsatt hundras

ÄNGELHOLM.

Susanne Lindelöf vill lyfta utsattheten hos vinthunds-raser och arrangerar för andra året en promenad.

Av
Martin Wingren

– Det är flera länder som behandlar de här hundarna väldigt illa, vinthundar och greyhound i förstahand, säger Susanne Lindelöf och fortsätter:

– Jag har själv tre stycken, från Irland där man har så kallade lurchers, vinthundkorsningar. Dessa användas i tjuvjakt och olagliga tävlingar och presterar de inte bra så är de inte värda något. De tas inte till veterinär eller något.

Förra året arrangerade hon den första promenaden i Skandinavien inom The great global greyhound walk som arrangeras i flera länder.

– Jag brinner mycket för de här hundarna. Det här är ett av alla sätt man kan hitta på för att uppmärksamma omvärlden om vad som pågår. Och hur fina sällskapsdjur de är. Många tror att de kräver mer motion än andra hundar men det gör de inte. De är milda och fina mot barn och andra hundar och jag brukar kalla dem snabba soffpotatis, säger Susanne Lindelöf och skrattar.

Det blir samling i hembygdsparken klockan 11 söndagen den 9 juni och det är bara att dyka upp med sin vinthund.

– Förra året kom det 25 hundar och vi hoppas på fler i år och fint väder. Sedan är det även ett sätt att få människor att komma ner till stan på en söndag, det finns möjlighet att se oss på Stortorget vid 12-tiden, säger Susanne Lindelöf.

Publicerad 04 June 2019 08:30