En ung bilförare försökte smita från polisen. Han misstänks nu för en rad brott. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

En ung bilförare försökte smita från polisen. Han misstänks nu för en rad brott. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Verktyg kastades mot polis under biljakt

Ung man misstänks för grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott

KLIPPAN/ÄNGELHOLM.

När polisen ville kontrollera bilen gasade föraren på och en vild biljakt inleddes. Under färden kastades flera verktyg mot polisen, som till slut fick stopp på bilen med hjälp av en spikmatta. Nu misstänks flera personer, bland annat föraren i 18-årsåldern, för en rad brott.

Av
Andreas Holm

Det var under natten mot onsdag som en polispatrull fick syn på en bil på väg genom Klippan som väckte intresse. Men föraren hade ingen lust att stanna och valde att trycka gasen i botten.

Flera polisbilar tog upp jakten och blev under färden attackerade med verktyg och andra föremål.

– Dock lyckligtvis utan att träffa, skriver Ängelholmspolisen på sin Facebooksida.

Efter en stund kastades en spikmatta ut på väg 112 där färden tog slut ute på en åker i höjd med Ängelholm.

I bilen fanns förutom föraren i 18-årsåldern även fler personer. Bland annat en kvinna i 20-årsåldern som misstänks för narkotikabrott. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, olovlig körning, narkotikabrott innehav och eget bruk.

– Fler misstankar kan tillkomma mot flera av ungdomarna där övriga två också var påverkade av narkotika, uppger Ängelholmspolisen.

Publicerad 16 May 2019 00:00