Christian von Koenigsegg, Jill Johnson och Maria Rooth är tre nya Ängelholmsambassadörer.

Christian von Koenigsegg, Jill Johnson och Maria Rooth är tre nya Ängelholmsambassadörer. Foto: Martin Wingren/Lotta Venhagen/Magnus Ragnvid

Ängelholm har fått nya ambassadörer

ÄNGELHOLM.

Tre nya Ängelholmsambassadörer har utsetts. Det blir ishockeyspelaren Maria Rooth, artisten Jill Johnson och sportbilsentreprenören Christian von Koenigsegg som blivit utvalda att på olika sätt bidra till att stärka varumärket Ängelholm.

Av
Martin Wingren

De tre är de första ambassadörer som utsetts enligt den nya modell som har skapats av Ängelholms kommun och Ängelholms Näringsliv AB. Den 6 juni utses de formellt vid nationaldagsfirandet i Hembygdsparken.

– Jag är både stolt och glad över att kunna presentera tre så starka ambassadörer som aktivt vill bidra till att stärka och utveckla Ängelholm, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M) i ett pressmeddelande.

Efter att ha gjort ett par års uppehåll med de tidigare årliga och stora ambassadörsträffarna, beslutade kommunstyrelsen och styrelsen för Ängelholms Näringsliv tidigare i år att skapa en ny modell för ambassadörsuppdraget. Från och med i år, 2019 utses tre ambassadörer per år och uppdraget ska gälla i sammanlagt tre år. Totalt kommer Ängelholm alltså ha nio aktiva Ängelholmsambassadörer 2021.

Tanken är att ambassadörerna ska bidra till en positiv utveckling av Ängelholm genom att på olika sätt vara ”dörröppnare” och synliggöra Ängelholms goda sidor i fler och nya kanaler och sammanhang.

– Ängelholm har så fantastiskt mycket att erbjuda både invånare och besökare och vi ser fram emot att tillsammans med våra nya ambassadörer stärka Ängelholms attraktivitet ytterligare, säger Monika Christensson, styrelseordförande för Ängelholms Näringsliv.

Jill Johnson har blivit utsedd till Ängelholmsambassadör.

Jill Johnson har blivit utsedd till Ängelholmsambassadör. Foto: Magnus Ragnvid

Christian von Koenigsegg har blivit Ängelholmsambassadör.

Christian von Koenigsegg har blivit Ängelholmsambassadör. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Publicerad 26 April 2019 07:00