Cernelle, som nyligen byggt ut sina lokaler är ett av företagen nominerat till Årets företag. Åsa Tomaszewski på Bjäre veterinärklinik är en av de nominerade till Årets entreprenör.

Cernelle, som nyligen byggt ut sina lokaler är ett av företagen nominerat till Årets företag. Åsa Tomaszewski på Bjäre veterinärklinik är en av de nominerade till Årets entreprenör. Arkivfoto: Martin Wingren/Lotta Venhagen

De är nominerade till årets företagspriser

ÄNGELHOLM.

Nu är nomineringarna till vilka som ska få utmärkelserna Årets företag, Årets företagare och Årets entreprenör klara.

Av
Martin Wingren

– I år hade vi ungefär samma antal nomineringar som föregående år. Drygt 40 kandidater nominerades, vilket gjort att nomineringskommittén fick ett härligt underlag att jobba med. Vi har väldigt många duktiga entreprenörer i vår kommun och det var oerhört svårt att göra urvalet och företagen måste ju passa in i alla de kriterier som priserna avser, säger näringslivsutvecklare Louise Modig i ett pressmeddelande.

Priserna delas ut i samband med Företagardagarna den 10 maj i Lindab arena.

Årets företag är ett pris som avser företaget i sig själv och är inte knutet till någon speciell person. ”Företaget ska driva sin verksamhet långsiktigt avseende såväl lönsamhet, miljö och etik. Genomsyras av nytänkande och kreativitet samt vara en god ambassadör för Ängelholm”, som det står i beskrivningen.

Årets företagare avser en person med ”goda färdigheter inom företagande, som visar prov på att vara extra kreativa, ha gott ledarskap, äga och driva företaget, ha god lönsamhet och ha aktivt miljötänkande.”

Årets entreprenör Erik Paulsson är ett pris som delas ut till en person som ”realiserat sin dröm, tagit steget att bli egen företagare, startar upp verksamheten men inte fullt etablerat sig, fortfarande är i en kritisk fas i företagandet och där prissumman gör en skillnad i vardagen.” Företaget ska vara 1-5 år gammalt.

De nominerade

Årets företag:

Airson Engineering AB

Brännborn Fastigheter AB

Aktiebolaget Cernelle

Årets företagare:

Eva & Kenneth Bendroth, Munkagrodden AB

Johanna Rahl, Trädgårdslycka i Skåne AB

Waike Raag Killberg, Respartner i Ängelholm AB

Årets entreprenör:

Anna Lindahl, Tant Stork

Åsa Tomaszewski, Bjäre Veterinärklinik

Ruddy Girault, Salong Ruddy Girault

Publicerad 22 April 2019 00:00