Ebba-Kristina Wingårdh är årets kulturpristagare.

Ebba-Kristina Wingårdh är årets kulturpristagare. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Hon är årets kulturpristagare

ÄNGELHOLM.

Årets kulturpris har delats ut. Dessutom har två kulturstipendiater utsetts.

Det blev konstnären Ebba-Kristina Wingårdh som tilldelades kulturpriset på 25 000 kronor, för sitt engagemang bland barn och unga. Motiveringen lyder: ”Med ett stort hjärta för Ängelholm, och ett brinnande engagemang bland barn och unga, bidrar Ebba Kristina Wingårdh genom sin konst att göra sin omgivning både färgstarkare och mer hoppingivande oavsett om det är hemma eller utomlands.”

Kulturstipendier delas ut årligen på ett värde av totalt 17 000 kronor. Nytt för i år är att Kulturskolan haft i uppdrag att föreslå lämpliga kandidater för kulturstipendiet. Två personer tilldelas kulturstipendier på 8 500 kronor vardera: Louise Ljunglöf med motiveringen: ”Louise Ljunglöf är en blivande musiklärare som fick sina musikaliska grunder på Ängelholms kulturskola och Rönnegymnasiets musikprofil. Därefter gick hon musiklinjen på Sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg för att till slut bli antagen till musiklärarutbildningen vid Malmö musikhögskola. När hon gick på Kulturskolan medverkade hon i allt från popgruppen Straps till barockoperan Dido och Aeneas samt musikalerna Lika/olika och Josef, där hon gjorde minnesvärda rolltolkningar. Nu ska hon snart ut och undervisa själv. Det ser vi fram emot.”

Lukas Gustafsson, med motiveringen: ”Lukas Gustafsson är en ung sångare med sin bakgrund på Ängelholms Kulturskola. Efter Kulturskolan gick han musikgymnasium och sedan på Sundsgårdens folkhögskola och kom så småningom i mycket stor konkurrens in som enda antagen på sångsolistutbildningen vid Malmö Musikhögskola.”

Publicerad 21 April 2019 00:00