Tullportsbron – omtvistad.

Tullportsbron – omtvistad. Arkivfoto: Martin Wingren

Långdragen tvist om Tullportsbron har fått en lösning

ÄNGELHOLM.

Kommunen och Peab har under tre år tvistat om miljoner, sedan Tullportsbron blivit försenad. Nu har de nått en förlikning.

Tullportsbron blev dyrare än väntat att bygga och detta skapade en konflikt mellan Ängelholms kommun och byggfirman Peab som i februari 2016 vunnit upphandlingen om bron. Nu har parterna nått en förlikning där de avsäger sig sina respektive miljonkrav, rapporterar Helsingborgs dagblad.

– Vi har båda ställt höga krav på varandra, då Peab har haft synpunkter på ändringar och tilläggsarbeten som tillkommit och kommunen har hållit inne med betalningar eftersom bron inte kunde tas i bruk när det var sagt. Nu är det skönt att vi har nått en överenskommelse. Vi har pratat om bron länge och vi är glada att den nu står på plats, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M) till tidningen.

Peab menade att fler resurser än beräknat behövdes, något som kostade drygt 7 miljoner kronor extra utöver den ursprungliga brokostnaden på 25,9 miljoner kronor. Kommunen å sin sida höll sedermera inne med betalningar i samband med det långdragna garantiärendet där kommunen ansåg att bland annat målningsarbetet var dåligt utfört. Peab skickade dessa fakturor till inkasso.

Publicerad 20 April 2019 00:00