Martin Nathell är en av årets idrottspristagare.

Martin Nathell är en av årets idrottspristagare. Arkivfoto: Adam Kalin

Vinnarna av årets idrottspris utsedda

ÄNGELHOLM. Tre idrottspristagare är utsedda. Det blir till Årets idrottsprestation, Årets idrottsprofil och Årets idrottsledare.

Martin Nathell, kanotist, tilldelas Årets idrottsprestation med motiveringen: "Martin har under 2018 vunnit 3 SM guld, 1 SM silver och 1 VM guld i U23. Han är obesegrad nationellt de senaste tre åren i K1 500, 1000, 5000m. Martin är alltid en fin förebild för klubbens ungdomar, vill att alla ska vara med och ha kul på träningar och tävlingar. Vi är stolta över Martins prestationer i Sverige och i världen!"

Årets idrottsprofil tilldelas Christer Ljungdahl, Hjärnarps Orienteringsklubb, med följande motivering:

"Christer gör längdskidåkning möjlig i Ängelholms kommun genom att anlägga skidspår med minimala resurser och ett stort engagemang. Christer har ett mångårigt engagemang i Hjärnarps orienterarna och har på senare tid sökt och erhållit bidrag för att köpa in längdskidor för utlåning till allmänheten som vill prova på längdskidåkning."

Årets idrottsledare tilldelas Maja Kapusta, Ängelholms Taekwondoklubb, med motiveringen:

"Maja är en tränare som ger allt för sin förening. Trots sin unga ålder där studierna tar mycket tid ser Maja ändå till att kunna hålla 4-5 träningspass varje vecka, två barnpass, ett teknikpass och två tävlingspass. Hon är dessutom coach för tävlande nybörjare. Utöver detta elitsatsar Maja dessutom på sin sport, och har tre internationella tävlingar bara i mars. Föreningens medlemmara uttrycker stolthet över att ha Maja som tränare och poängterar betydelsen av Majas engagemang som sporrar."

Ängelholms kommun delar årligen ut ett idrottspris i tre olika kategorier. Nämnden för kultur, idrott och fritid beslutar om vinnarna. Priserna kommer delas ut under nationaldagsfirandet i Hembygdsparken den 6 juni i år.

Idrottspriset går till en eller flera personer som bidragit med värdefulla idrottsinsatser med anknytning till Ängelholms kommun.

Publicerad 19 April 2019 00:00