Genrebild: Mostphotos

Bilist polisanmäler räddningstjänsten – för smitning

"Vi var på väg till en trafikolycka"

ÄNGELHOLM. Räddningstjänsten i Ängelholm har polisanmälts för en smitningsolycka.

Av
Martin Wingren

Det är en privatperson som menar att räddningstjänsten gjorde en ”regelvidrig omkörning”, som det står i polisanmälan” och därför har anmält räddningstjänsten, rapporterar hd.se.

Tillbudet skedde under en utryckning då räddningstjänsten var på väg till en olycka på E6 och när mannen såg blåljusen i backspegeln så svängde han till höger, där ett utryckningsfordon kom körande i bussfilen och det blev en kollision. Räddningsfordonen körde vidare utan att stanna.

– Vi var på väg till en trafikolycka på E6 på Hallandsåsen. Ett av våra fordon körde i bussfilen över en bro när den här personbilen svängde in i vår fil och man skrapade emot varandra. Enligt vår bild var det personbilen som körde in i oss, säger Gustav Ask, distriktschef för Ängelholm inom Räddningstjänsten Skåne nordväst, till tidningen och menar att befälet i brandbilen tog beslutet att fortsätta mot olyckan på motorvägen och samtidigt tillkallade en annan räddningsstyrka till bilen på Kristian II:s väg, där tillbudet skedde.

– Under utryckning där vi påkallar fri väg har vi rätt att bryta mot alla trafikregler som finns, förutom polismans tecken. Men med den befogenheten kommer också ett väldigt stort ansvar, fortsätter Gustav Ask.

Bilisten ska sedermera ha varit på brandstationen och skrivit en skadeanmälan tillsammans med räddningstjänsten, uppger tidningen.

Publicerad 18 April 2019 10:30