Nio föreningar i Ängelholm tilldelas stipendier till idrottsledare.

Nio föreningar i Ängelholm tilldelas stipendier till idrottsledare. Genrebild: Adobe Stock

Idrottsledare hyllas med stipendier

ÄNGELHOLM/SKÅNE.

250 idrottsledare i skånska föreningar i alla Skånes 33 kommuner uppmärksammas med stipendier för sina insatser på barn- och ungdomssidan. I Ängelholm är det nio föreningar, där idrottsledare uppmärksammas.

Av
Martin Wingren

– Än en gång ges vi möjlighet att hylla 250 engagerade idrottsledare, tack vare Sparbankstiftelserna i Skåne. Dessa ledare är grunden i den skånska idrottsrörelsen och i våra moderna idrottsföreningar och de som dagligen ser till att mer än 20 000 barn och ungdomar har möjlighet att utöva någon form av fysisk aktivitet, säger Patrik Karlsson, distriktsidrottschef på Skåneidrotten, i ett pressmeddelande.

Samtliga stipendiater bjuds in till en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 14 maj för att där hyllas och ta emot stipendiet.

– Att vara idrottsledare för unga handlar inte bara om idrott. Det handlar lika mycket om att vara en ledare i bemärkelsen att vara en god förebild och visa en positiv väg genom sunda värderingar. Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som på detta sätt jobbar med våra yngre, säger Katarina Andrén på Sparbanksstiftelsen Finn, som är en av drivkrafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier.

Skånes Idrottsledarstipendier delas ut för 13:e året. Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 5 000 går till idrottsledaren själv och 5 000 till dennes förening för vidare utveckling av barn- och ungdomsverksamheten.

Ängelholmsföreningar där stipendier delas ut

Munka Ljungby Gymnastikförening

Ängelholms Rodd och Kanot Klubb

ÄLI Basket

Engelholms BMX klubb

Munka-Ljungby IF

Engelholmsgymnasterna

Ängelholms ryttarförening

Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm

FBC Engelholm

Publicerad 16 April 2019 09:39