USA:s tjänstgörande ambassadör i Sverige, Clifford Bond, besökte Ängelholm.

USA:s tjänstgörande ambassadör i Sverige, Clifford Bond, besökte Ängelholm. Foto: Martin Wingren

USA:s ambassadör på Ängelholmsbesök: "Vill veta vad som pågår utanför Stockholm"

ÄNGELHOLM.

USA:s tjänstgörande ambassadör i Sverige besökte Ängelholm i veckan. Här mötte han bland andra kommunstyrelsens ordförande.

Av
Martin Wingren

Clifford Bond är så kallad chargé d'affaires och fungerar som vikarierande ambassadör i väntan på att en ny sådan ska utses.

– Vi vill veta vad som pågår utanför Stockholm, vad folk tycker och tänker om saker. Jag har besökt Helsingborg och Landskrona och träffat kommunstyrelsens ordförande i Landskrona och kommunfullmäktiges ordförande i Helsingborg för att höra om olika utvecklingsplaner, i Helsingborg blev jag informerad om bomässan H22 som kommer att arrangeras, säger den tjänstgörande ambassadören som även höll föredrag för Rotary i Ängelholm om svensk-amerikanska relationer och fortsätter:

– Sedan har jag även koppling till Skåne och Ängelholm i och med att min frus familj kommer härifrån. Ängelholm är en vacker stad.

Här träffade han också kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M).

– Han berättade om utvecklingsplaner för nya bostäder och bättre järnvägsmöjligheter och bättre integration med Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, säger Clifford Bond.

Den tjänstgörande ambassadören tog också tillfället i akt att informera om möjligheterna för svenskar att finna information om amerikanska universitet.

– Vi har ett kontor i Malmö, Education USA, där man kan få information om studier i USA, som kan vara värt att veta om, säger Clifford Bond.

Han har varit chargé d'affaires sedan i januari väntan på att en ny ambassadör ska utses. USA har inte haft någon ambassadör här sedan drygt två år tillbaka, då Azita Raji lämnade sin post. En ny ambassadör har dock nominerats av president Trump, Ken Howery.

Publicerad 13 April 2019 00:00