Ny back och center till Rögle BK.

Ny back och center till Rögle BK. Genrebild: Mostphotos

Ny back och center klara för Rögle

ÄNGELHOLM.

Rögle BK har värvat en ny center och en ny back. Centern Anton Bengtsson är från HV71 och Erlend Lesund är norsk landslagsback.

Av
Martin Wingren

– Jag har haft en bra dialog med Rögle längs vägen och klubben har något jätteintressant på gång som jag gärna vill vara med på. Jag har varit länge i HV71 och kände att det var dags att prova på något nytt och pröva mina vingar så timingen är helt rätt, säger Anton Bengtsson om flytten i ett pressmeddelande.

– Min första känsla när jag hörde om Rögles intresse var positiv, jätteroligt. Jag har bara positiva tankar kring föreningen och allt runt omkring. Det är en förening som etablerat sig i högsta serien och som jag ser som en kommande utmanare till de absoluta topplagen. Och för mig är flytten helt perfekt för min egen utveckling, säger backen Erlend Lesund.

Rögles sportchef Chris Abbott uttalar sig så här om de nya spelarna:

– Erlend är en väldigt pålitlig och aggressiv spelare, en defensiv back med utmärkt skridskoåkning. Anton är i sin bästa ålder som hockeyspelare, en smart tvåvägscenter och mycketbra skridskoåkare som kommer att addera fysik och stabilitet i mitten på banan. Även om han bara är 25 år så är han redan rutinerad med över sex säsongers spel i SHL.

Publicerad 13 April 2019 00:00